اجتماعیسیاست

دانش: راه ندادن زنان به کنفرانس خبری نقض صریح قانون است

سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان از راه ندادن خبرنگاران زن به نشست خبری یک روحانی و خطیب مسجد در غرب افغانستان انتقاد کرد و گفت که این کار نقض قانون اساسی، قانون رسانه‌ها و هم قانون دسترسی به اطلاعات است.

مولوی مجیب الرحمان انصاری، امام مسجد جامع گازرگاه ولایت هرات روز پنجشنبه (۲۶ جدی/دی) نشست خبری برگزار کرد و از ایجاد نهادی موسوم به “امر به معروف و نهی از منکر” و تبلیغات این اداره دفاع کرد. او همچنین در نشست به زنان اجازه شرکت نداد.

آقای دانش امروز (یکشنبه، ۲۹ جدی/دی) گفت که از نهادهای فرهنگی و علمی و به طور خاص از علما (روحانیان) و استادان و نویسندگان می‌خواهد که “در مقابل چنین حرکت‌های جاهلانه به روشنگری بپردازند. تفرقه ملی و دامن زدن به آتش تعصب مذهبی و نژادی کشور را یکبار دیگر به پرتگاه سقوط می‌کشاند.”

او گفت که به بانوان خبرنگار صرف به خاطر این که زن هستند اجازه داده نمی‌شود که در یک جلسه مطبوعاتی شرکت کنند و “بعد کسی که این نشست را برگزار کرده علنا هم می‌گوید که زنان خبرنگار را اجازه ندادم چون زن هستند و خبرنگاری کار زنان نیست و به همین جهت بر بانوان خبرنگار فشار و تهدید اعمال می‌گردد.”

روز گذشته نیز اظهارات آقای انصاری یکی ازمباحث پارلمان افغانستان بود و برخی از اعضای مجلس از او انتقاد کردند.

گروهی در شبکه‌های اجتماعی هم با راه‌اندازی یک دادخواست، از دادستانی کل افغانستان خواسته‌اند آقای انصاری را مورد پیگرد قرار دهد.

آقای دانش افزود اینجا به صورت صریح حقوق بشری زنان نادیده گرفته شده و به زن بودن و حتی به انسان بودن آنان توهین صورت گرفته است. او افزود:”جالب هم این است که خبرنگاران مرد که باید خود منادی آزادی بیان و حقوق زن باشند، در چنین حالتی فقط تماشاچی هستند و سکوت می کنند! و سایر نهادهای دولتی و غیر دولتی نیز با مصلحت سنجی‌های بی‌مورد سکوت پیشه می‌کنند.”

او نهادینه سازی ارزش‌های حقوق بشر را در جامعه یک اصل دانست و افزود که “یکی از چالش‌های عمده، این ادعا است که حقوق بشر یک کالای وارداتی خارجی و سوغات بیگانه و تهاجم فرهنگی دنیای غرب است که گویا غرب می‌خواهد از این طریق افکار و فرهنگ خود را بر ما تحمیل کند. بنیادگرایی افراطی نیز از همین نوع تفکر ریشه می‌گیرد.”

آقای انصاری در پاسخ به سوالی در مورد اینکه چرا به خبرنگاران زن اجازه شرکت در کنفرانسش را نداده، گفت: “من نمی‌خواهم خواهران ملعبه قرار بگیرند. زنان جایگاه، ارزش و منزلت دارند. اگر اسلام می‌گوید زنان در خانه خود بنشیینند، این تحقیر نیست. این عزت زن است. وقتی نفقه را مرد می‌دهد عزت زن است. وقتی می‌گوید با حجاب بیرون برو عزت زن است… ما گفتیم خواهران نیایند و تشریف نیاورند… همو کارها را که مختص‌شان است و دین تعیین کرده انجام دهند.”

واکنش‌ها به سخنان اخیر انصاری

سخنان روزهای اخیر آقای انصاری درباره زنان و نصب تابلوهای او در سطح شهر هرات درباره حجاب زنان خبر ساز شد.

در تازه ترین مورد حرکت سفید فعالیت خود را در هرات آغاز که مدعی است کارش مبارزه با افراطیت است.

محمد خالد رامزی، رئیس عمومی حرکت سفید به بی‌بی‌سی گفت حرکت سفید یکی از سازمان های قدرتمند و جوان محور افغانستان است که پیرامون مبارزه با افراطیت و ترویج ارزش‌های جامعه‌ای باز با در نظر داشت فرهنگ و دین مقدس اسلام در افغانستان فعالیت می‌کند.

راس ویلسون، دیپلمات متقاعد آمریکا که به عنوان سفیر موقت این کشور در کابل تعیین شده امروز در صفحه توییتر خود تلویحا درمورد اظهارات آقای انصاری گفت: “بعضی صداهای تنهاتلاش دارند با سوء استفاده از دین دست‌آوردهای ۱۹ ساله (افغانستان) را ازمیان بردارند اما ما در کنار افغان‌هایی ایستاده‌ایم که ازحقوق زنان، کودکان و اقلیت‌هادفاع می‌کنند. همه مساوی هستند، هیچ عقب‌گردی در کار نیست.”‬

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا