اشرف غنی امروز یکشنبه(۲۴قوس) در کنفرانس سالانه مبارزه علیه فساد اداری در کابل گفت، مبارزه با فساد از اولویت های عمده دولت در پنج سال گذشته بوده و نیاز است تا برای ثبات و خودکفایی کشور، همچنان در صدر آجندای کاری دولت و مردم باقی بمانَد.
او افزود، حکومت دو سال قبل برای نخستین بار موفق شد استراتژی ملی مبارزه علیه فساد اداری را تصویب و عملی کند و این استراتژی نهاد محور است و به افراد و اشخاص متکی نیست.
غنی ادامه داد: “مبارزه موثر با فساد نیازمند بستر مستحکم تقنینی است. حاکمیت قانون در خلای قانون نهادینه نمیشود و در پنج سال گذشته حکومت برای این که بتواند به صورت هدفمند علیه این پدیده مقابله کند، تهدابهای قانونی آن را بنیاد گذاشته و در کنار ۴۵۰ قانون و مقرره، تصویب سه قانون خاص مبارزه با فساد اداری نیز صورت گرفته است”.
رییس جمهور تصریح کرد، با هدف اصلاحات در بخشهای عدلی و قضایی، حکومت موفق شد برنامه ملی اصلاحات را در بخش عدلی و قضایی تصویب و تطبیق کند و نیز در امر مبارزه با فساد اداری، منسوبین نهادهای عدلی و قضای ۱۲۴ قاضی و دادستان قربانی داده اند.
او تاکید کرد، زمانی که به حیث رییس جمهور تعیین شده، آمار دقیقی از منسوبین پولیس ملی وجود نداشته و اکنون وضعیت در این نیروها تغییر کرده و برای مبارزه با سربازان خیالی اقدام به بایومتریک کردن این نیروها نموده که اکنون ۹۶ درصد نیروهای ارتش و ۸۴ درصد نیروهای پولیس بایومتریک شده اند.
به گفته اشرف غنی، همچنان با اصلاحات گسترده در سیستم استخدامهای خدمات ملکی، در سرعت، کیفیت و شفافیت استخدام کارکنان خدمات ملکی بهبود به وجود آمده است.
او با بیان این که برای مبارزه با فساد حاکمیت، تعهد مشترک لازم است، گفت که در پهلوی این ها، تجربه چند سال اخیر نشان داد که تنها دیدگاه سیستممحور کافی نیست، بلکه برای موفقیت بیشتر، نیاز است در عمل کار مشترک و فرهنگ کار مشترک در نهادها به عادت مبدل شود.
رییس جمهور نقش رسانه ها، علما و نهادهای مدنی را در فرهنگسازی مبارزه علیه فساد موثر دانسته، خاطرنشان ساخت که مبارزه با فساد یک امر کوتاه مدت نیست و این مبارزه به تنهایی از طرف حکومت به موفقیت نمیرسد. برای موفقیت در این عرصه، به کار مستمر و هدفمند دولت، نهادهای مدنیِ شهری و روستایی، و حمایت گسترده مردم نیاز است.
او در این کنفرانس همچنان بر تقویت خط اول نهادهای امنیتی و دفاعی کشور تاکید کرد و خواهان تغییر نوع بودجه سازی در کشور شد.
این اظهارات رییس جمهور غنی در حالی مطرح شده است که چندی قبل سرور دانش، معاون دوم رییس جمهور در یک نشست خبری، کارکرد حکومت مبنی بر مبارزه با فساد اداری را ناکام خوانده بود.