سیاست

کمیسیون انتخابات: تا فردا در مورد نتایج ابتدایی انتخابات تصمیم اتخاذ می گردد

با گذشت بیش از دو ماه از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری هنوز نتایج ابتدایی آن به دلیل اختلافات میان تکت‌های انتخاباتی و کمیسیون انتخابات اعلام نشده و حالا مسوولان در کمیسیون انتخابات می‌گویند که درباره اعلام نتایج ابتدایی تا فردا تصمیم می‌گیرند.

علی افتخاری سخنگوی کمیسیون انتخابات، امروز چهارشنبه (13 قوس) در صحبت با خبرگزاری جمهور گفت:” پروسه بازشماری و تفتیش 27 ولایت در دبیرخانه کمیسیون تکمیل شده و به رهبری کمیسیون انتخابات فرستاده شده است”.

آقای افتخاری گفت، در حال حاضر آرای بازشماری و تفتیش شده 27 ولایت در تحلیل و تجزیه رهبری کمیسیون انتخابات قرار دارد تا ختم امروز تمام می‌شود.

وی بیان داشت، کمیسیون انتخابات تا فردا درباره اعلام نتایج ابتدایی انتخابات ششم میزان تصمیم می‌گیرند اینکه بدون بازشماری و تفتیش هفت ولایت اعلام می‌شود و یا منتظر بازشمای و تفتیش آرای 7 ولایت دیگر می‌ماند.

سخنگوی کمیسیون انتخابات در پاسخ به سوالی که رهبری کمیسیون انتخابات با تکت‌های معترض انتخاباتی وارد گفتگو درباره مسایل اختلافی شده یا خیر گفت:” در حال حاضر تکت‌های انتخاباتی آماده گفتگو با کمیسیون انتخابات نیستند بلکه تاکید بر ابطال یک رقمی از آراء را دارند”.

تکت‌های معترض انتخاباتی تاکید دارند تا زمانیکه 300 هزار رای غیر بایومتریک از سوی کمیسیون انتخابات باطل اعلام نشود اجازه بازشماری و تفتیش را در هفت ولایت نداده و همچنان تصامیم کمیسیون در نزد آنها مشروعیت نخواهد داشت.

اما آقای افتخاری با بیان اینکه خواست تکت‌های انتخاباتی غیر قانونی است گفت:” کمیسیون انتخابات مطابق طرزالعمل و قوانین انتخاباتی صلاحیت ابطال آراء را ندارد بلکه آراء معتبر را از غیر معتبر را تشخیص می‌دهند”.

وی بیان داشت، تکت‌های انتخاباتی می‌توانند از پروسه انتخابات به کمیسیون شکایات انتخاباتی شکایت درج کرده و کمیسیون شکایات می‌تواند آراء را ابطال کند.

اما مسوولان نهاد‌های ناظر انتخاباتی ادامه اختلافات میان کمیسیون انتخابات و تکت‌های انتخاباتی را به نفع پروسه انتخابات و مردم سالاری ندانسته می‌گویند اگر این وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند اعتماد مردم نسبت به پروسه‌های مردم سالاری به صفر تقرب کرده دیگر کسی حاضر به رفتن به پای صندوق‌های رای نخواهد شد.

مسوولان نهاد‌های ناظر انتخاباتی در شرایط کنونی راه حل برای رفع بحران پیش آمده را دخیل شدن جناح ‌های بی‌طرف انتخاباتی (نهاد‌های ناظر ملی و بین‌المللی انتخاباتی) در امور انتخابات می‌داند.

از سویی هم اعضای مجلس نمایندگان در جلسه عمومی امروز چهارشنبه (13 قوس) این مجلس اعلام کردند که مجلس آماده است تا در میان کمیسیون انتخابات و تکت‌های انتخاباتی پا درمیانی کند.

مسوولان در کمیسیون انتخابات نیز می‌گویند که آماده است تا در یک گفتمان که درآن نهاد‌های ناظر داخلی و خارجی انتخاباتی حضور داشته باشند با تکت‌های معترض انتخاباتی صحبت کرده تا راه حلی برای مشکل پیش آمده پیدا شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا