به گزارش خبرگزاری رها به نقل از دویچوله یک سازمان حامی پناهجویان از آلمان خواسته که آوارگان افغان را به کشورشان عودت ندهد.
گونتر بورکهارت از سازمان “پرو ازول” روز یک شنبه (25 اکتوبر/3 آبان) به خبرگزاری فرانس پرس گفت: «از دیدگاه ما افغانستان در حال نزدیک شدن به لبه پرتگاه است. پس فرستادن انسان ها به افغانستان در چنین وضعیتی غیرقابل قبول است».
او در ادامه گفت: «این کشور در حال فروپاشی است» و این که درخواست های پناهندگی تعداد زیادی از آوارگان افغان در آلمان پذیرفته می شود، بی دلیل نیست.
دلیل هشدار بورکهارت، گزارشی بود که براساس آن حکومت آلمان فدرال می خواهد شمار موارد اخراج پناهجویان افغان را افزایش دهد. روزنامه آلمانی «فرانکفورتر اگماینه زونتاگس سایتونگ» گزارش داده بود که برلین خواهان تصویب یک توافق میان کمیسیون اتحادیه اروپا و افغانستان درباره پذیرش آوارگانی است که قرار است به این کشور پس فرستاده شوند.
بورکهارت، مدیرکل سازمان (پرو آزول) از حکومت آلمان فدرال خواست که با افغان ها بزرگوارانه تر برخورد کند و به خصوص درخواست های پناهندگی آن هایی را که در وطن شان برای اردوی آلمان فدرال و یا سازمان های امدادگر آلمانی کار کرده اند، قبول کند.
بورکهارت در ادامه گفت که گفته های انگلا مرکل با اعمالش متناقض است. به گفته او، صدراعظم آلمان در مورد آوارگان دوستانه سخن می گوید. اما همزمان همه تلاش اش را برای رد کردن آن ها انجام می دهد.
در مسوده بیانیه نهایی نشستی که در بروکسل به خاطر بحران آوارگان برگزار شد، آمده است که موارد اخراج به کشورهای مبدا و همچنین به افغانستان باید تشدید گردد.
در همین حال، روزنامه آلمانی «فرانکفورتر روند شاو» درباره برنامه اخراج شمار بیشتری از آوارگان افغان می نویسد: «از زمانی که جامعه جهانی از افغانستان بیرون شده است، اخبار هشداردهنده از این کشور افزایش پیدا کرده است. موج عظیم مهاجرت در جریان است: ده ها هزار افغان می خواهند به خاطر ناامنی فرار کنند. این که در آلمان شمار آوارگان از افغانستان در حال افزایش است، پیامد طبیعی این روند فاجعه بار است.»
این روزنامه در تبصره خود افزوده است: «اما حکومت آلمان فدرال این را نادیده می گیرد و می خواهد با استدلال ترفند آمیز از بار این مسئولیت شانه خالی کند: چون شمار آن هایی که از افغانستان به این جا می آیند، در حال افزایش است، پس باید تعداد بیشتری هم به آن جا پس فرستاده شوند. این که اخراج به یک کشور بحران زده باعث ایجاد دلایل جدیدی برای فرار می شود، نادیده گرفته می شود. سیاست بی برنامه تر و اهانت آمیزتر از این در قبال آوارگان پیدا نمی شود».
1 دیدگاه