کنگره امریکا خلیل زاد را فراخواند
آقای خلیلزاد در پی شکست مذاکرات امریکا با طالبان به کنگره فرا خوانده شده تا دلایل شکست این مذاکرات را برای نمایندگان مجلس توضیح دهد.
آقای خلیلزاد از یک سال بدین سو، در حال مذاکره و گفتگو با طالبان بود، او 9 دور با طالبان در قطر و امارات متحده عربی دیدار کرد.
وی در پایان آخرین دور گفتگوهای خود با طالبان اعلام کرد توافقات بین دو طرف نهایی شده و آماده تایید دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا است.
قرار بود این هفته رییس جمهوری امریکا در کمپ دیوید با رییس جمهوری افغانستان و رهبر طالبان دیدار و توافق امریکا و طالبان را نهایی کند اما روز یکشنبه آقای ترامپ از لغو این دیدار خبر داد.
او گفت قید مذاکره با طالبان را زده است چون آنها با حملهای دیگر، غیرنظامیان و یک سرباز امریکایی را در آستانه این دیدار کشتهاند.
سهیل شاهین، یک سخنگوی طالبان در گفتگو با خبرگزاری الجزیره گفت رهبران این گروه از کار رییس جمهوری امریکا کاملا شگفت زده شدهاند چون توافق صلح به سرانجام رسیده بود و همه چیز با تیم مذاکره کننده آمریکا نهایی شده بود.
در پی شکست مذاکرات خلیلزاد با طالبان، حال کنگره امریکا او را برای توضیح احضار کرده است.
ایلیوت انگل، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده روز پنجشنبه (21 سنبله) گفت زلمی خلیزاد، روز پنجشنبه آینده (28 سنبله) به خاطر ارایه معلومات در مورد مذاکرات صلح بین امریکا و طالبان باید در یک جلسه علنی این کمیته حاضر شود.
رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده در حساب تویترش نوشته که زلمی خلیلزاد ساعت 10 صبح در اتاق استماعیه این کمیته باید حاضر باشد.
ایلیوت انگل که از اعضای دیموکرات مجلس نمایندگان ایالات متحده است، همچنین افزود که این مجلس باید “به گونه مستقیم” از آقای خلیلزاد این را بشنود که چگونه مذاکرت صلح بین امریکا و طالبان متوقف شد.
وی پس از آن احضارنامه زلمی خلیلزاد به کانگرس را امضا کرد که وزارت خارجه ایالات متحده چندین تقاضای وی را برای فرستادن آقای خلیلزاد به این کمیته “نادیده” گرفت.
ایلیوت انگل هفته گذشته نیز با ارسال نامه یی به زلمی خلیلزاد، خواستار حضور آقای خلیلزاد در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا شده بود.
آقای انگل در نامه هفته گذشته خود گفته بود که مردم امریکا و افغانستان حق دارند تا از جزییات توافقنامه صلح بین ایالات متحده و طالبان آگاه شوند.
در این نامه آمده بود که حضور آقای خلیلزاد در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده “اختیاری” نبوده و اگر او برای ارایه معلومات در مورد توافقنامه صلح با طالبان در این کمیته حاضر نشود، این کمیته از “سایر گزینه” ها برای حاضر ساختن آقای خلیلزاد کار خواهد گرفت.