خلیل زاد تأکید کرد براساس توافق نامه صلح با طالبان ایالات متحده پنج پایگاه نظامی خود در افغانستان را تخلیه می کند.
خلیل زاد شذشته در مصاحبه با تلویزیون طلوع افزود امریکا تنها طرفدار حکومتی در افغانستان است که مطابق مذاکره و گفتمان به وجود آید و روی کار آمدن نظام “امارت اسلامی” مورد قبول واشنگتن نیست.
خلیلزاد یاد آور شد متن توافقنامه با طالبان نهایی شده و آماده تایید دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا می باشد.
به گفته او، اگر شرایط مطابق توافقات صورت گرفته در توافقنامه به پیش برود، نیروهای امریکایی پنج پایگاه شان را در 135 روز ترک خواهند کرد.
آقای خلیلزاد شمار نیروهای امریکا که احتمالاً افغانستان را ترک خواهند کرد، مشخص نکرد؛ اما گفته میشود 5400 سرباز امریکایی در مدت یاد شده از افغانستان خارج خواهند شد.
آقای خلیلزاد پس از پایان دور نهم مذاکرات امریکا و طالبان، دوشب پیش به کابل آمد و تا هنوز چند بار با رهبران حکومت وحدت ملی و شماری از سیاسیون در مورد توافقاتش با طالبان دیدار کرده است.
وحید عمر مشاور رییس جمهور غنی روز گذشته اعلام کرد آقای خلیلزاد متن توافقنامه امریکا و طالبان را با رهبران حکومت در میان گذاشته است.
اما؛ آقای خلیلزاد گفت مسوده توافقنامه را به دلایل امنیتی و پیش از توافق دونالد ترامپ به سران حکومت افغانستان نداده؛ اما به آنان فرصت داده تا متن آن را مطالعه کنند.
او در مورد واکنش رهبران حکومت نسبت به متن توافقنامه چیزی نگفت؛ اما تاکید کرد این توافقنامه امریکا و طالبان است نه توافقنامه حکومت افغانستان با طالبان؛ بناً نمیتواند اظهار نظر کند که آیا این متن مورد استقبال رهبران حکومت است یا نه.
خلیلزاد گفته او دروازه گفتگو را میان دولت افغانستان و طالبان باز کرده و این روند در مرحله انتقال از گفتگوی امریکا با طالبان به گفتگوی حکومت با طالبان، رسانده است.
گزارشهای وجود دارد که امریکا تلاش دارد تا مانع برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شود؛ زیرا این کشور به صلح اولویت میدهد.
آقای خلیلزاد در این مورد گفت نمیخواهد بگوید که انتخابات برگزار نشود، ولی تامین صلح در افغانستان اولویت امریکا است.
در همین حال، صدیق صدیقی سخنگوی ارگ ریاست جمهوری روز گذشته بار دیگر تاکید کرد انتخابات ریاست جمهوری در زمان تعین شده آن (ششم میزان) برگزار خواهد شد و هیچ حرفی در مورد تعویق انتخابات وجود ندارد.