شریفالله هوتک، عضو شورای ولایتی میدانوردک میگوید، طالبان از طریق تلفن به مسئولان و کارمندان مراکز صحی در سراسر این ولایت هشدار دادهاند تا اطلاع بعدی، فعالیتهایشان را متوقف کنند.
این عضو شورای ولایتی میدانوردک میگوید در حال حاضر تمام مراکز صحی بسته است و بیماران با مشکلات زیادی روبهرو شده اند.
مسئولان شفاخانه ولایتی میدانوردک با تأیید این خبر به سلاموطندار میگویند طالبان از طریق تلفن به آنان هشدار داده تا فعالیتهایشان را متوقف سازند.
نادر نادری، رئیس شفاخانۀ ولایتی میدانوردک میگوید، روزانه تنها حدود 400 بیمار به این شفاخانه مراجعه میکنند و در حال حاضر دهها بیمار عقب درهای بستۀ مراکز صحی منتظر ماندهاند.
در این حال کمیته سویدن برای افغانستان اعلام کرده که طالبان 42 مرکز صحی وابسته به این کمیته را در میدانوردک بستهاند.
این کمیته با نشر خبرنامهیی گفته است که در عملیات نیروهای دولتی بر یک مرکز صحی مربوط به کمیته سویدن در منطقۀ «تنگیسیدان» میدانوردک، طالبان این کمیته را ناگزیر کرده تا تمام مراکز صحی و شفاخانههایش را در این ولایت ببندد.
کمیته سویدن گفته که به علت تهدید طالبان از 77 مرکز صحی وابسته به این کمیته، 42 مرکز آن را در شش ولسوالی میدانوردک بستند.
این کمیته میافزاید که با بستهبودن شفاخانهها و مراکز صحی روزانه حدود 57 هزار بیمار به شمول زنان و کودکان از دسترسی به خدمات صحی محروم میشوند.
سونی مانسون، مسئول کمیته سویدن در افغانستان گفته است بستهبودن مراکز صحی و محروم کردن مردم از خدمات صحی، نقض آشکار از حقوق بشر و قوانین بینالمللی انسان دوستانه است. او تأکید کرده که باید مراکز صحی دوباره به روی مردم باز شود.
کمیته سویدن برای افغانستان از رهبران طالبان نیز خواسته است تا روی باز کردن دوبارۀ این مراکز صحی توافق کنند.
طالبان تاکنون در این باره چیزی به رسانهها نگفتهاند.
گروه طالبان در حالی مراکز درمانی را در میدانوردک بستند که هفته گذشته در نشست دو روزۀ بینالافغانی در قطر این گروه روی کاهش خشونت توافق کردند.
شرکتکنندگان این نشست در قطعنامۀ مشترک بر تضمین امنیت تمامی نهادهای عامالمنفعه به شمول نهادهای دینی و مذهبی، شفاخانهها و دیگر نهادها تأکید کردند.