دست یافتن به امنیت در افغانستان نیازمند همکاری منطقه ای می باشد
متن بیانیه عبدالله عبدالله رئیس اجرایی در پنجمین اجلاس سران کنفرانس تعامل و اعتماد سازی در آسیا (سیکا) به صورت زیر است:
افتخار دارم که در پنجمین اجلاس سران کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا (سیکا) اشتراک و سخنرانی میکنم.اجازه دهید مراتب سپاسگزاری و قدردانیام را از کشور برادر و دوست جمهوری تاجیکستان برای ریاست موفقانهی سیکا و برگزاری این اجلاس مهم، در شهر دوشنبه ابراز نمایم.
جلالتمآبان، خانمها و آقایان!
سیکا در دو دههی گذشته در پی تلاشهای خود به موفقیتهای چشمگیری در عرصهی اعتمادسازی میان کشورهای عضو و گسترش گفتگو در منطقه دست یافته است. افغانستان به عنوان عضو این سازمان از این تلاشها استقبال میکند و افتخار دارد که یکی از اعضای فعال این سازمان مهم است.
جلالتمآبان!
کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا از آغاز تأسیس خود دست به توسعه و عملیساختن اقدامات اعتمادسازی در عرصههای مختلف زده و در راستای تحکیم اعتماد میان اعضای سازمان برای دستیافتن به دستآوردهای مشترک گامهای موثری برداشته است. تلاش برای عملی ساختن این اقدامات باعث همکاری نزدیک میان کشورهای عضو جهت تقویت صلح و تأمین امنیت در آسیا به مثابه هدف اساسی کنفرانس گردیده است.
اعلامیه اصول راهنمودی روابط میان کشورهای عضو، اعلامیه الماتی و منشور سیکا بنیاد و اساس تلاشها و فعالیتهای ما را تشکیل میدهند.
به رغم دستآوردهای مشترک، دستيافتن به امنیت و رفاه در منطقه، تنها از راه همکاریهای نزدیک منطقهیی ممکن است. ما باید به چالش فقر، رشد افزایندهی جمعیت، تغییر اقلیم، فساد، درگیریهای مسلحانه، افراطگرایی خشونتآمیز، قاچاق مواد مخدر، قاچاق سلاح و تهدید هراسافگنی به صورت جدی و اساسی رسیدگی نماییم.
خانمها و آقایان!
تهدیدهای ناشی از اعمال دهشتافگنانه هنوز یکی از چالشهای عمده فرا راه کشورهای ما و منطقه است. وضعیت بحرانی امنیت، چالشهای جدیی را فرا راه توسعه و همکاری اقتصادی ایجاد میکند.
رسیدگی به چالشها و تهدیدهای مشترک نیازمند تلاشهای مشترک و همکاریهای جدی و صادقادنه است. ما باید در تحکیم امنیت و ثبات و آوردن صلح و رفاه برای مردم خود با روحیهی منطقهگرایی و باهمی گام برداریم.
برای دست یافتن به این هدف، مهم است تا همهی کشورها با یکدیگر به صورت فعال و پیگیر در عرصههای مختلف به ویژه در بخش امنیت همکاری نماییم تا از آسیبهای ناشی از حملات دهشتافگنانه جلوگیری گردد.
باید دهشتافگنان را از دست یافتن به پناهگاههای امن و ابزار و وسایل فعالیتهای دهشتافگنانه محروم سازیم. برای تحقق این هدف باید همکاریهای منطقهای و بینالمللی را افزایش دهیم، چون هیچکشوری به تنهایی نمیتواند مشکل دهشتافگنی را حل نماید.
افغانستان تشنهی صلح است و برای دست یافتن به صلح تلاش میکند. ما صلح میخواهیم و اهمیت صلح را نه تنها برای کشور خود بلکه برای منطقه و فراتر از آن درک میکنیم.
امیدواریم به همکارهای مشترک ادامه بدهیم و این همکاریها بیشتر از پیش گسترش یابند؛ چون نمیتوانیم یکدیگر را در جنگ علیه تروریزم منطقهای و رشد فزایندهی گروههای دهشتافگنی چون داعش در منطقه تنها رها کنیم.
جلالتمآبان!
سیکا در عرصهی همگرایی منطقهای تنها نیست؛ روند قلب آسیا یا استانبول یکی از ابتکارات مهم دیگر در راستای تحکیم همکاریهای منطقهای است. این روند زمینههای بیشتری را برای اعتمادسازی و تعامل منطقهای فراهم میکند. افغانستان به عنوان عضو سیکا در محراق این روند قراردارد. ما در برجستهسازی سیکا و اهداف آن به عنوان یکی از مهمترین سازمانهای منطقهای برای موفقسازی روند قلب آسیا از هیچ تلاشی فروگذار نکردهایم.
اجازه دهید تاکید نمایم که وظیفهی عمده و اصلی روند قلب آسیا همکاری مشترک و تکمیل کارها و تلاشهای دیگر روندها و سازمانهای منطقهای چون سیکا است.
آقای رییس! در خاتمه میخواهم یکبار دیگر ادامه همکاری و تعهد کامل افغانستان را در این کنفرانس برای گسترش و تقویت تلاشها و همکاریهای مشترک و صادقانه با دیگر کشورهای عضو برای تحقق اهداف و برنامههای سیکا و دست یافتن به ثبات و رفاه کشورهای عضو و منطقه اعلان نمایم.
تشکر از توجهتان.