سیاست

رأی‌گیری برای انتخاب رئیس مجلس به دور دوم رفت/فاشیست قومی ناکام ماند!

میر رحمان رحمانی و کمال ناصر اصولی به عنوان دو نامزد ریاست مجلس هیچ‌کدام نتوانستند حد نصاب 124 رأی را تکمیل کنند.

آقای رحمانی 123 رأی به دست آورد و برای رسیدن به حد نصاب تنها یک رأی کم آورد و کمال ناصر اصولی 55 رأی گرفت.

در رأی‌گیری امروز برای انتخاب رئیس مجلس 53 رأی باطل و 13 رأی سفید به صندوق ریخته شد.

با ناکامی کمال ناصر اصولی در رسیدن به پست ریاست مجلس خطر بزرگ ترویج قوم پرستی و روحیه معامله گری تا حدودی از فضای پارلمان رفع گردید.

براساس برخی گفته‌های افراد سرشناس، کمال ناصر اصولی از آن دسته‌ آدم‌هایی است که در معامله‌گری و دور زدن قانون سابقه بدی دارد.

در پارلمان قبلی که برخی نمایندگان در قالب گروه‌های پارلمانی به اخاذی از وزرا عادت کرده بودند، کمال ناصر اصولی به همراه تیم متعصبش از وزیر پیشین مخابرات و تکنالوژی معلوماتی تقاضا نموده بود دستور دهد یک دکل مجزایِ مخابراتی در حیاط خانه‌اش نصب شود و زمانیکه با مخالفت وزیر پیشین مخابرات مواجه شد، وزیر را به استیضاح تهدید نمود.

کمال ناصر اصولی با تمسک به طرز تفکر قوم پرستانه‌اش تنها به این دلیل به دنبال جمع‌آوری رأی برای استیضاح وزیر پیشین مخابرات و تکنالوژی معلوماتی نمود که وزیر از یک قوم خاص بود، همان قومی  که حق ندارد در وزارت‌های خاصی مثل وزارت مالیه و مخابرات که پول ساز و کلیدی هستند حتی وارد شوند چه برسد به اینکه بر کرسی وزارت آنها تکیه بزنند.

اینک که کمال ناصر اصولی نتوانست به پست ریاست مجلس برسد، امیدواری‌ها به دور نگهداشتن پارلمان از قوم پرستی نیز زنده می‌ماند اگرچه که شیطنت‌های آقای اصولی برای دامن زدن به این مشکل ادامه خواهد داشت.

از سویی هم اگر کمال ناصر اصولی به پست ریاست مجلس می‌رسید تنها امید کوچک به نقش نظارتی پارلمان نیز از بین می‌رفت چراکه آقای اصولی در معامله‌گری بسیار ماهر است به ویژه زمانیکه پای پول  کلان و امتیازات دیگر دولتی در میان باشد.

این همه در حالی‌ست که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، رئیس جمهور غنی قبل از هرچیز با دخالت مستقیم در انتخابات پارلمان، پای نمایندگان واقعی مردم را از پارلمان کوتاه کرده و در عوض چهره‌های دلخواه خود را وارد ساخته‌است.

به باور این کارشناسان، پارلمان کنونی تا درصد بالایی تحت فرمان حکومت است و نباید از آن انتظار انتقاد و اصلاح برنامه‌های حکومتی را داشت.

دور اول انتخابات مجلس برای انتخاب رییس، روز پنج‌شنبه هفته گذشته بر گزار شد. در آن دور چهار تن نامزد بودند که هیچ کدام آرای لازم برای احراز ریاست مجلس را به دست نیاوردند.

در انتخابات امروز نیز میر رحمان رحمانی و کمال ناصر اصولی که در انتخابات قبلی بلندترین آرا را به دست آورده بودند، باهم رقابت کردند.

اما در جریان رای دهی امروز به دلیل تنش میان نمایندگان از سوی رییس موقت پایان یافته اعلام شد.

قبل از این که عطامحمد دهقان‌پور رییس موقت مجلس، نشست امروز را نیمه تمام پایان یافته اعلام کند، خطاب به نمایندگان گفت که در داخل مجلس و در جریان رای دهی «معامله گری» را متوقف کنند.

او گفت: «این چی حال است؛ به لحاظ خدا شما در روز روشن معامله می‌کنید.»

او همچنین به تکرار از نمایندگان می‌خواست که از برگه رای دهی خود عکس نگیرند.

پس از آن، تنش میان برخی نمایندگان افزایش یافت تا به پا ایستادن نمایندگان در صحن مجلس کشانده شد.

هرچند تنش نمایندگان و اینکه کدام نماینده‌ها باهم در تنش شده‌اند مشخص نشد؛ اما رییس موقت مجلس به تکراراً از کمال ناصر اصولی، احمد شاه رمضان و کتوازی نام گرفت و تاکید داشت که آنان آرامش خود را حفظ کنند و مشکل حل می‌شود.

رییس موقت به نمایندگان دو دقیقه فرصت داد تا آرامش مجلس را برگردانند؛ اما نمایندگان به جای خود ننشستند و آقای دهقانپور پایان نشست امروز را اعلام کرد و نشرات زنده مجلس هم قطع شد؛ اما پس از دقایقی نشرات مجلس دوباره از جای که متوقف شده بود، از سر گرفته شده بود.

تاهنوز چنین اتفاقی که رییس مجلس یک بار پایان جلسه را اعلام کند و پس از دقایقی دوباره از سر گیرد رخ نداده است. این مساله خلاف اصول وظایف داخلی مجلس نیز می‌باشد.

این در حالی است که پیش از این نیز انتخابات هیات اداری به ویژه انتخابات رییس، از موضوعات جنجالی در مجلس بوده است.

انتخابات برای گزینش رییس مجلس در دور شانزدهم مجلس حدود یک ماه طول کشید و سرانجام عبدالرئوف ابراهیمی از نمایندگان بی‌طرف ازبیک به شکل علنی توسط نمایندگان به عنوان رییس مجلس برگزیده شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا