برگزیده هاسیاست

استاد خلیل‌الله خلیلی مورد احترام مردم در کشورهای حوزۀ تمدنی به ویژه ایران، تاجیکستان، افغانستان و هند است

در ضيافت افطارى که به مناسبت ياد بود از سی‌ودومین سالروز درگذشت استاد خلیل‌الله خلیلی، شاعر و ادیب نام‌آور تاریخ معاصر افغانستان، از سوی داکتر عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی دولت وحدت ملی، برگزار شده بود ابعاد مختلف شخصیت علمی استاد خلیلی واکاوی شد.

در این ضیافت  افطاری که شب گذشته در کابل برگزار شد شرف‌الدین امام، سفیر جمهوری تاجیکستان، گفت خلیل‌الله خلیلی شاعری محبوب در میان ملت‌های منطقه است و مردم تاجیکستان او را کم‌تر از مردم افغانستان دوست ندارند.

سفیر تاجیکستان، بر شناخت ابعاد شخصیت استاد خلیلی تأکید کرد و گفت شکافتن ابعاد شخصیت این شاعر توانا به شناخت افغانستان کمک می‌کند.

 وی خواستار تدویر سیمنارها و کنفرانس‌های علمی دربارۀ شخصیت استاد خلیلی در سطح منطقه شد. 
وینی کمار، سفیر جمهوری هند، از پیوندهای تاریخی و فرهنگی عمیق میان مردمان افغانستان و هند یاد کرد و گفت زبان فارسی ٤٠٠ سال زبان رسمی و ملی شبه قارهٔ هند بوده است و ادیبان و شاعران بزرگ از جمله مولانا جلال‌الدین محمد بلخی، امیر خسرو دهلوی و حافظ شیرازی مورد احترام همۀ کشورهای حوزۀ تمدنی به ویژه ایران، تاجیکستان، افغانستان و هند می‌باشند. 
محمد رضا بهرامی، سفیر جمهوری اسلامی ایران، خلیل‌الله خلیلی را شاعر «پیونددهندۀ قلب‌ها» نامید و گفت محصور ساختن خلیلی تنها به حوزۀ ادبیات جفا است، زيرا استاد خلیلی رسالت خود را در نزدیکی و پیوند کشورهای منطقه به خوبی ادا کرده است. این شاعر افغانستان، پیوند عمیق با شاعران ایرانی داشت. 
مسعود خلیلی، فرزند ارشد استاد خلیلی، نیز گفت در اشعار و یادداشت‌های پدرش، درد و اندوه بزرگی نهفته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا