سیاست

اخراج معترضین از لویه جرگه مشورتی صلح

دو اشتراک‌کننده‌ی لویه‌جرگه‌ی مشورتی صلح به شمول یک مرد و یک زن که در جریان سخنرانی سخنرانان مراسم گشایش این جرگه به نشان اعتراض صدا بلند کرده بودند، با خشونت از تالار لویه‌جرگه اخراج شدند.

یکی از این معترضان هنگام سخنرانی رییس جمهور غنی صدای اعتراض بلند کرد و آقای غنی با خطاب قراردادن او گفت که شما در کمیته‌های‌تان حق صحبت کردن دارید. پس از این سخنان رییس جمهور، صدای فرد معترض خاموش شد. نواری تصویری که لحظاتی بعد از این صحنه در رسانه‌های اجتماعی به خصوص فیس‎بوک نشر و باز‌نشر می‌شود، نشان می‌دهد که برگزارکنند‌گان لویه‌جرگه مشورتی صلح و افراد نظامی این فرد را به بیرون از تالار لویه‌جرگه می‌برند.

منابع تأیید کرده‌اند، فردی که می‌خواست در جریان سخنرانی رییس جمهور غنی صحبت کند، با «خشونت» از تالار به بیرون انتقال داده شده است. گفته شده است که فرد معترض قصد اخلال سخنرانی رییس جمهور را داشت.

هم‌چنان یک نوار تصویری دیگر که در رسانه‌های اجتماعی و فیس‌بوک نشر شده است، نشان می‌دهد که یک زن اشتراک‌کننده و معترض که گفته می‌شود متهم به قطع سخنرانی یکی از سخنرانان جرگه است، نیز از تالار لویه‌جرگه مشورتی صلح به بیرون کشیده شده است.

لویه‌جرگه مشورتی صلح ساعاتی قبل با سخنرانی رییس جمهور غنی افتتاح شد. این جرگه به ریاست عبدرب الرسول سیاف برای چهار روز در خیمه لویه‌جرگه برگزار می‌‎‌شود. هدف از برگزاری لویه‌جرگه‌ مشورتی صلح، بحث روی تعیین حدود، جهت و تعریف صلح و روند آن خوانده شده است. در این جرگه حدود ۳ هزار و ۲۰۰ نفر از ۳۴ ولایت کشور شرکت کرده‌اند که ۷۰۰ آن را زنان تشکیل می‌دهند.

لویه‌جرگه مشورتی صلح تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شده است و کابل پایتخت از آغاز هفته جاری به این سو در رخصتی به سر می‌برد و جاده‌های اصلی این شهر به صورت قسمی و کلی مسدود است؛ اقدامی که برای شهروندان کابل مشکلات به بار آورده است.

از سویی هم، به شمول عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدمت ملی و از شریکان قدرت رییس جمهور غنی، شماری از شخصیت‌ها، احزاب سیاسی و دست‌کم دوازده نامزد انتخابات ریاست جمهوری این جرگه را تحریم کرده و آن را خلاف قانون، ضیاع وقت و «سبوتاژ» روند صلح تلقی کرده‌اند. نامزدان انتخابات ریاست جمهوری، محمداشرف غنی را متهم می‌کنند که برای کمپین پیش از وقت این جرگه را فرا خوانده است؛ ادعایی که امروز از سوی رییس جمهور غنی به شدت رد شد. هم‌چنان رییس لویه‌جرگه مشورتی صلح  گفت که برگزاری این جرگه قابل نگرانی نیست و در آن اشتراک‌کننده‌گان در مورد پروسه صلح و چهارچوب آن صحبت و مشورت خواهند کرد.

محافظین رئیس جمهور همین‌طور دوربین‌های عکاسی برخی خبرنگاران را نیز در محوطه خیمه لوی جرگه ضبط کرده‌اند.

این درحالی‌ست که رئیس جمهور غنی، در مراسم افتتاحیه لویه جرگه و در آغاز سخنرانی خود گفت آمده است تا صدای مردم باشد. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا