اجتماعی

پنجاه درصد مردم روانی اند!

 

فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه روز شنبه در مراسم به مناسبت روز جهانی صحت روانی در کابل گفت: خشونت های خانوادگی، فقر، بیکاری و مواد مخدر از جمله عوامل مبتلا شدن افراد به مشکلات و تکالیف روانی می باشد.

آقای فیروز همچنان گفت: امکانات تداوی در مقایسه به میزان افراد مبتلا به مشکلات و تکالیف روانی در افغانستان اندک است، “اما باز هم چون امکانات ما محدود است فرهنگ که هنوز هم بتوانیم افراد را بشکل بهتر تداوی نمایم وجود ندارد ما در صدد این هستیم که این حالت را تغییر دهیم مریضان را با حرات تداوی کنیم مشوره دهیم و به خاطر از بین بردن این مشکل با وجودیکه از بین برده نخواهد شد، اما می توانیم که شیوع اش را کاهش دهیم.”

آقای فیروز همچنان افزود، بیش از ۱۵۰۰ مرکز تداوی تکالیف و مشکلات روانی در سرتاسر کشور فعالیت می کنند که برای مریضان ادویه به صورت رایگان توزیع می شود.

اما وی می گوید: تنها در ۳۰۰ مرکز برای مشاوره دهی به بیماران روانی کفایت نمی کند.

به اساس معلومات وزارت صحت عامه، در افغانستان بیشتر زنان در مقایسه با مردان به مشکلات و بیماری روانی مبتلا می شوند.

به گفته آقای فیروز شماری زیادی از بیماران روانی که در میان آنها خانم ها هم شامل می باشند از خانواده های شان رانده شده و در مرستون ها زندگی می کنند.

در همین حال برخی از خانم های که به مشکلات روانی مبتلا هستند می گویند که به دلیل خشونت های خانوادگی و ناامنی ها به این مشکلات مصاب گردیده اند.

مقامات وزارت صحت عامه می گویند، خانواده ها، رسانه ها، ملا امامان مساجد و روسا و بزرگان قومی نقش عمده در کاهش مشکلات و بیماری روانی افراد دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا