سیاست

کمیشنران تازه کمیسیون‌های انتخاباتی را بشناسید

بر اساس فرمان رییس جمهور غنی، سیدعصمت‌الله مل، مولانا محمد عبدالله، اورنگ‌زیب و محمد‌حنیف دانشیار، برای پنج سال، هم‌چنان مسافر قوقندی، حوا علم نورستانی و رحیمه ظریفی برای سه سال به عنوان اعضای کمیسیون مستقل انتخابات تعیین شده‌اند.

بر اساس فرمان دیگر ریاست جمهوری، حیب‌الرحمان ننگ، به عنوان رییس دبیرخانه‌ی کمیسیون مستقل انتخابات تعیین شده است. در همین حال، رییس جمهور غنی، با صدور فرمان دیگری،  محمد قاسم الیاسی، زهره بیان شینواری و مولوی دین‌محمد عظیمی را برای پنج سال و محمدیونس طغرا و سید قطب‌الدین رویدار را برای سه سال به عنوان اعضای کمیسیون شکایات انتخاباتی معرفی کرده است.

ارگ ریاست جمهوری، در کنار این، با صدور فرمانی، چمن‌شاه اعتمادی را به عنوان رییس دبیرخانه‌ی کمیسیون شکایات انتخاباتی شناسانده است. در فرمان‌های ریاست جمهور آمده است که اعضای کمیسیون‌های انتخاباتی، مکلف‌اند در نخستین جلسه، رییس، معاون و منشی خویش را انتخاب و کارشان را آغاز کنند.

کمیشنران چه کسانی هستند؟

سیدعصمت‌الله مل، عضو کمیسیون مستقل انتخابات، از باشنده‌گان اصلی ولایت بلخ و پشتونِ سادات است. وی ۳۶ سال دارد و در رشته‌ی انجنیری تا مقطع لیسانس درس خوانده است. از سوی حزب اجماع روشنگران ملی افغانستان، به عنوان نامزد در انتخابات گزینش کمیشنران معرفی شده بود و در انتخابات گزینش کمیشنران، ۹ رأی گرفت.

مولانا محمد عبدالله، عضو تازه‌ی کمیسیون مستقل انتخابات از پنجشیر و تاجیک است. او ۴۶ سال و در رشته‌ی حقوق لیسانس دارد. از سوی نهادهای مدنی به انتخابات گزینش کمیشنران کمیسیون‌های انتخاباتی معرفی شده بود. آقای عبدالله پیش از این فعالیت رسانه‌ای می‌کرد. مولانا محمد عبدالله، در انتخابات گزینش کمیشنران ۹ رأی به دست آورد.

اورنگ‌زیب، عضو کمیسیون مستقل انتخابات، از باشنده‌گان اصلی ولایت پکتیا و پشتون است. وی ۳۹ سال و لیسانس زراعت دارد. از سوی حزب وحدت ملی افغانستان به عنوان نامزد عضویت در کمیسیون‌های انتخاباتی معرفی شده بود. در انتخابات گزینش کمیشنران، ۸ رأی گرفت. اورنگ‌زیب، پیش از این نیز، به حیث معاون مالی و اداری کمیسیون مستقل انتخابات، کار می‌کرد.

مسافر قوقندی، عضو کمیسیون مستقل انتخابات، از باشنده‌گان اصلی ولایت فاریاب و اوزبیک است. آقای قوقندی ۳۶ سال و لیسانس علوم اجتماعی دارد. آقای قوقندی از سوی حزب اعتدال ملی، در انتخابات گزینش کمیشنران معرفی شد. در انتخابات گزینش کمیشنران، ۸ رأی آورد. مسافر قوقندی، پیش از این سخنگوی وزارت صنعت و تجارت بود.

حوا علم نورستانی، عضو کمیسیون مستقل انتخابات، از باشنده‌گان اصلی ولایت نورستان و پشتون است. خانم نورستانی، ۵۶ سال و لیسانس حقوق دارد. او از سوی جبهه‌ی ملی نجات افغانستان، در این انتخابات گزینش کمیشنران معرفی شد و در این انتخابات، ۸ رأی گرفت. او نماینده‌ی مردم نورستان در مجلس نماینده‌گان نیز بود. خانم نورستانی، در این دوره نیز نامزد انتخابات مجلس نمایندگان از حوزه‌ی کابل بود، اما در فهرست ابتدایی برنده‌گان انتخابات مجلس از کابل راه نیافت.

رحیمه ظریفی، عضو کمیسیون مستقل انتخابات، از باشنده‌گان اصلی ولایت بلخ و تاجیک است. خانم ظریفی ۵۱ و سال لیسانس مدیریت تجارت دارد. خانم رحیمی از سوی نهادهای مدنی در انتخابات گزینش کمیشنران معرفی شده بود.

محمدحنیف دانش‌یار، عضو تازه‌ی کمیسیون مستقل انتخابات، از باشنده‌گان اصلی ولایت غزنی و هزاره است. آقای دانش‌یار ۳۵ سال و لیسانس فلسفه و جامعه‌شناسی دارد. او را حزب انسجام ملی افغانستان، به حیث نامزد کرسی کمیشنری معرفی کرده بود که ۷ رأی آورد. محمدحنیف دانش‌یار، پیش از این به عنوان سخنگوی وزارت مبارزه با مواد مخدر کار می‌کرد.

حبیب‌الرحمان ننگ، رییس دبیرخانه‌ی کمیسیون مستقل انتخابات، از باشنده‌گان اصلی ولایت لغمان و پشتون است. آقای ننگ ۴۴ سال دارد و طب خوانده است. آقای ننگ از سوی نهادهای مدنی به انتخابات گزینش کمیشنران کمیسیون‌های انتخاباتی، معرفی شده بود و ۸ رأی آورد.

کمیشنران کمیسیون شکایات انتخاباتی

محمدقاسم الیاسی، عضو نو کمیسیون شکایات انتخاباتی، از باشندگان اصلی ولایت غزنی و هزاره است. او ۴۸ سال و دکترای فلسفه دارد. آقای الیاسی از سوی حزب حرکت اسلامی متحد افغانستان به کمیشنری در کمیسیون‌های انتخاباتی معرفی شده بود که هشت رأی آورد. محمدقاسم الیاسی، نامزد انتخابات مجلس نمایندگان امسال، از حوزه‌ی کابل نیز بود، ولی در فهرست ابتدایی نامزدان برنده‌ راه نیافت.

محمدیونس طغرا، عضو کمیسیون شکایات انتخاباتی، از باشنده‌گان اصلی ولایت فاریاب و اوزبیک است. آقای طغرا ۴۲ سال و لیسانس اداره دارد. آقای طغرا از سوی حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان به عنوان نامزد در عضویت کمیسیون‌های انتخاباتی معرفی شده بود و ۸ رأی آورد. محمدیونس طغرا، نامزد انتخابات مجلس نماینده‌گان امسال از حوزه‌ی کابل نیز بود که در فهرست ابتدایی برنده‌گان انتخابات پارلمانی کابل راه نیافت.

زهره بیان شینواری، عضو کمیسیون شکایات انتخاباتی، از باشنده‌گان اصلی ولایت پروان و پشتون است. او ۴۳ سال و لیسانس حقوق دارد. خانم شینواری از سوی حزب صلح ملی اسلامی افغانستان، به نامزدی در کرسی کمیشنری کمیسیون‌های انتخاباتی معرفی شده بود و هفت رأی آورد.

سیدقطب‌الدین رویدار، عضو کمیسیون شکایات انتخاباتی، از باشنده‌گان اصلی ولایت کاپیسا و پشتون است. آقای رویدار ۳۹ سال و لیسانس شرعیات دارد. او از سوی حزب حرکت مردمی افغانستان به حیث نامزد کمیشنری معرفی شده بود و هفت رأی آورد. گفتنی است که سیدقطب‌الدین رویدار، در انتخابات مجلس نماینده‌گان امسال از حوزه‌ی کابل، نامزد بود که به فهرست نتایج ابتدایی، راه نیافت.

دین‌محمد عظیمی، عضو کمیسیون شکایات انتخاباتی، از باشنده‌گان اصلی ولایت غور است. وی ۴۴ سال و ماستری جزا و جرم‌شناسی دارد. آقای عظیمی، از سوی حزب جمعیت اسلامی افغانستان، در به عنوان نامزد عضویت کمیسیون‌های انتخاباتی معرفی شده بود. آقای عظیمی پیش از این، نماینده‌ مجلس بود.

چمن‌شاه اعتمادی، رییس دبیرخانه‌ی کمیسیون شکایات انتخاباتی، از باشند‌گان اصلی ولایت غزنی و هزاره است. آقای اعتمادی ۴۶ سال و لیسانس علوم دینی دارد. آقای اعتمادی از سوی حزب وحدت اسلامی افغانستان معرفی شده است و در انتخابات از نامزدان ریاست‌جمهوری هشت رأی آورده است. آقای اعتمادی پیش از این به عنوان نماینده‌ی مردم غزنی در مجلس نماینده‌گان کار می‌کرد.

کمیشنران تازه پس از آن از سوی نامزدان ریاست جمهوری انتخاب شدند که رییس جمهور غنی در ۲۳ دلو طرح تعدیل قانون انتخابات را توشیح کرد و بر اساس همین قانون، رییسان و اعضای پیشین کمیسیون‌های انتخاباتی برکنار شده اعلام گردیدند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا