سیاستِتیتر یک

اعضای جدید کمیسیون‌های انتخاباتی مشخص شدند

بر اساس آرای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری، سید عصمت‌الله مل، مولانا محمد عبدالله،‌ محمدقاسم الیاسی،‌ اورنگ زیب، مسافر قوقندی،‌ حوا علم نورستانی، حبیب‌الرحمان ننگ، محمدیونس طغرا، چمن‌شاه اعتمادی، محمدذاکر ذکی، محمدحنیف دانشیار، گیتی، زهره بیان شینواری و سید قطب‌الدین بیدار از میان ۸۱ تن، رأی موفقیت را برای عضو شدن در کمیسیون‌های انتخاباتی به دست آوردند.

نهادهای مدنی مرتبط به انتخابات و احزاب سیاسی ۸۴ تن را برای آن‌که به عنوان کمیشنر در کمیسیون‌های انتخاباتی گزینش شوند،‌ در تاریخ چهارم حوت به حکومت معرفی کرده بودند که روز گذشته ۸۱ تن این افراد در ارگ ریاست جمهوری حضور یافتند و برنامه‌های‌شان را ارایه کردند.

روند گزینش این افراد طوری بود که هر نامزد در مدت سه دقیقه خلّص سوانح و برنامه‌هایش را در رابطه به انتخابات، در حضور نامزدان انتخابات ریاست جمهوری ارایه می‌کرد. پس از ارایه برنامه‌های این افراد،‌ رأی‌گیری آغاز شد و نامزدان انتخابات ریاست جمهوری با آرای خودشان این افراد را برگزیدند. بلندترین رأی در روند گزینش اعضای جدید کمیسیون‌های انتخاباتی ۹ رأی بود که آن را سید عصمت‌الله مل، و مولانا محمد عبدالله گرفتند.

قرار است که از این میان هفت نفر به عنوان کمیشنر در کمیسیون مستقل انتخابات، پنج نفر به عنوان کمیشنر در کمیسیون شکایات انتخاباتی و هم‌چنان دو نفر دیگر به حیث رییسان دبیرخانه‌های این دو کمیسیون تعیین شوند.

شاه‌حسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری می‌گوید که رییس جمهور غنی تا دو روز دیگر کمیشنران کمیسیون‌ مستقل انتخابات و کمیسیون شکایات انتخاباتی و رییسان دبیرخانه این دو کمیسیون را تعیین می‌کند.

مشخص شدن ۱۴ تن برای عضو شدن در کمیسیون‌های انتخاباتی و رییسان دبیرخانه کمیسیون‌های انتخاباتی با واکنش‌های مختلفی مواجه شده است.

یوسف رشید، رییس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه کشور یا فیفا می‌گوید که در میان ۸۱ تن افراد با ظرفیت و کارفهمی برای عضو شدن در کمیسیون‌های انتخاباتی وجود داشت،‌ اما «سایه سیاست از سوی نامزدان انتخابات ریاست جمهوری و احزاب سیاسی بر مشخص شدن این کمیشنران بالا بوده است». او هم‌چنان گفت که «تجربه کاری و دانش کار در گزینش کمیشنران چندان نقش نداشته،‌ بل ارتباطات سیاسی تاثیرگذاری زیادی داشته است».

رییس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه یا فیفا تصریح کرد که یک تعداد افراد برای آن‌که به عنوان کمیشنر در کمیسیون‌های انتخاباتی گزینش شوند، شایسته و مطرح بودند. آقای رشید افزود که بیش‌تر بحث‌ها و برنامه‌های این افراد شعاری و غیر عملی بود.

او هم‌چنان گفت که روند گزینش نامزدان چندان مناسب نبود، چون افراد در سه دقیقه طرح‌ها و برنامه‌های‌شان را نمی‌توانستند ارایه کنند. رییس فیفا تصریح کرد که در گزینش اعضای جدید کمیسیون‌های انتخاباتی میان نامزدان انتخابات ریاست جمهوری هم‌آهنگی و وضاحت وجود نداشت.

به قول یوسف رشید، یک تعداد نامزدان بی‌خبر از قانون در نشست گزینش اعضای جدید کمیسیون‌های انتخاباتی می‌گفتند که باید نامزدان انتخابات ریاست جمهوری مرجع‌ تصمیم‌گیری در مورد انتخابات باشند. رییس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه خاطرنشان کرد که باید در آینده، کمیسیون‌های انتخاباتی روی تصمیم‌گیری، با نامزدان مصروف نشوند.

در همین حال عبدالله احمدزی، رییس پیشین کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید که از میان ۱۴ تنی که از سوی نامزدان انتخابات ریاست جمهوری مشخص شده‌‌اند، تنها چهار تن‌شان ظرفیت کار به عنوان کمیشنر کمیسیون‌های انتخاباتی را دارند.

آقای احمدزی افزود که یک تن از میان این ۱۴ تن ظرفیت و تجربه خوبی کاری دارد، که می‌تواند به عنوان رییس یکی از کمیسیون‌های انتخاباتی هم، کار کند.

او از فرد مشخص نام نبرد و گفت که باید حکومت افراد با ظرفیت را در رأس کمیسیون‌های انتخاباتی بگمارد.

روند گزینش کمیشنران و رییسان دبیرخانه کمیسیون‌های انتخاباتی به صورت علنی و با نشر زنده عملی شد. نخستین مرحله گزینش کمیشنران تازه برای کمیسیون‌های انتخاباتی روز شنبه ۲۷ دلو آغاز گردیده بود. در این مرحله، هفت روز برای احزاب سیاسی ثبت دولت و نهادهای جامعه‌ی مدنی مرتبط با انتخابات فرصت داده شد، تا نماینده‌گان‌شان را برای آن‌که به عنوان کمیشنر در کمیسیون‌های انتخاباتی گزینش شوند، به حکومت معرفی کنند.

۸۴ تن به شمول کمیشنران جدید کمیسیون‌های انتخاباتی و رییسان دبیرخانه‌های کمیسیون‌های انتخاباتی، روز چهارم حوت از سوی احزاب سیاسی و نهادهای مدنی مرتبط با انتخابات برای عضویت در کمیسیون‌های انتخاباتی به حکومت معرفی شده بودند که در میان آنان ۱۴ زن نیز شامل بود.

روند گزینش کمیشنران تازه، بر اساس قانون جدید انتخابات، عملی شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا