حاکمیت ملی افغانستان یک امر جدی است!
وی افزود همسایههای ما نیز به خوبی به اهمیت حاکمیت ملی برای افغانها واقفند اما برخی اوقات آن را نادیده میگیرند.
آقای محب گفت: «ما هدف داریم و برای رسیدن به آن مبارزه میکنیم. نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان برای 300 دالر(15000 افغانی) نمیجنگند، بلکه برای مرامی میجنگند که طالبان آن را فراموش کردهاند.»
مشاور امنیت ملی افغانستان تأکید کرد برخلاف عنوان رسانههای خارجی که قربانیان نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان در جنگ را «تلفات» میخوانند، کشته وزخمیهای نیروهای دفاعی و امنیتی ما تلفات نیستند بلکه قربانیان راه آزادی، حاکمیت ملی و ارزشهای افغانستان میباشند.
حمدالله محب افزود افغانستان یک ملت ایجاد شده نیست بلکه با قربانیها و فداکاریهای فراوان ملت شده است.
مشاور امنیت ملی افغانستان به سرباز امریکایی و ناتو که در افغانستان جان باخته اند، ادای احترام کرد و گفت جنگ در افغانستان فقط جنگ افغانها نیست.
حمدالله محب به بازماندگان حادثه تروریستی دو روز پیش هند تسلیت گفت.
مشاور امنیت ملی افغانستان تأکید نمود: «تروریزم یک دشمنی است که تمام منطقه را شکار میکند، ولی اگر ما فقط افغانستان را یادآور میشویم – این کشور دیگر آن کشور سال ۲۰۰۲ نیست. اکثر مردم حسرت این را میخورند تا به گذشته برگشته و خرابیهای سال ۲۰۰۲ را ترمیم کنند. لیکن افغانستان به برکت حمایت شرکای خویش راههای زیادی را طی کرده است. این کشور به حیث ملموس و غیرملموس متفاوت است که با آینده خویش دست و پنجه نرم میکند. ما در یک بن بست قرار داریم ولی ما میتوانیم به پیشرفت چشمگیر نایل آئیم در صورتیکه دیگران را جمع کرده و به سوی صلح رهسپار شویم. من فکر میکنم که همسایگان ما نقش سازنده را بازی میکنند. مثلاً، ازبکستان بحیث یک الگو برای ما حایز اهمیت میباشد – تاشکند کنفرانس کابل را پشتیبانی کرده و از ارزشهایی حمایت میکند که ما برای آن مبارزه میکنیم.
حمدالله محب افزود: «هزاران شهروندی که به حکومت مراجعه کرده یا تماس گرفتهاست، از حفظ نظام جمهوری اسلامی افغانستان سخن گفته اند. این ارزشهایی است که نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان روزانه برای آنها مبارزه کرده و قربانی میدهند.»
وی تأکید کرد مردم افغانستان و نیروهای دفاعی و امنیتی آن تا افغانستان هست و تا یک افغان زنده است به مبارزه خود برای رسیدن به اهداف خود ادامه میدهند.
حمدالله محب گفت: «بعد از ۱۱۷ سال، ما دوباره با ازبکستان و منطقه آسیایمیانه تماسها را برقرار نمودیم. این یک تحرک سیاسی جدید است. ما به یک کشور محاط به خشکه نیستیم. ما نمیخواهیم که یک کشور محاط به خشکه باشیم. ما میخواهیم که وصلکننده بین آسیای جنوبی و میانه به عنوان منبع رفاه و پیشرفت باشیم. آرمان و آرزوی افغانستان همین است که به یک مکانی تبدیل شود که در آن کالا و مفکورهها آزادانه جریان داشته باشند. من روی آزادانه تأکید میکنم – و اینکه آزاد از تروریزم، تعصب و سوء استفاده مفکورهها باشد.»
وی تأکید کرد: « این جنگ به افغانستان تحمیل شده و از سوی امریکا، اروپا و هر کسی که از آن مستقیماً متأثر است، به پیش برده میشود. واقعه دیروز هندوستان را از برای منبع حمله یادآوری کردم. هدف و آرمان ما از آنچه که در افغانستان دیروز و امروز اتفاق میافتاده است، بوجود میآید.»
به گفته مشاور امنیت ملی افغانستان صلح در افغانستان آمدنی است. مردم ما صلح میخواهند. این آرزو و خواست نهایی اکثریت افغانها است. این فقط یک روند ساده ملاقاتها و تسهیلسازی نخواهد بود. این پروسه مشمول همه جناحهای دخیل و درگیر خواهد بود و تضمین خواهد کرد که منافع تمام طرفهای دخیل در قضیه افغانستان در منطقه مورد توجه قرار گرفته است. لیکن این نیز صلحی خواهد بود که برای همه افغانها قابل قبول بوده و ارزشهایی را حفظ کند که ۴۵۰۰۰ نیروی امنیتی در پنج سال اخیر برای آن قربانی دادهاند.
«یک نمونهای از این قربانیها؛ ۲۴ سرباز پلیسی بود که مورد حمله دشمن قرار گرفتند. قومندان آن گروه که با پایگاه تماس گرفته بود، میگفت مهمات ما تمام شده و تعداد دشمن زیاد است. پایگاه برایش گفت که شما چند گزینه را در اختیار دارید. میتوانید تسلیم شوید. قومندان گفت: نه! ما تا آخرین رمق خود میجنگیم، آنها این کار را کردند. مکالمه قومندان زمانی به پایان رسید که مرمی به وی اصابت کرد و شهید شد. صبح، ما دریافتیم که پوسته سقوط کرده ولی آنها تسلیم نشده بودند. آنها فرار نکرده بودند. این قصهای است که هر روز تکرار میشود. این هدف است که افغانها برای آن میجنگند؛ آزادی، ارزشها و حاکمیت ملی خودشان، آنها هیچوقت دست به سر نمیشوند.»
قابل ذکر است نشست امنیتی مونیخ که در آن در مجموع بیش از ۳۵ رئیس دولت یا کشور و حدود ۵۰ وزیر خارجه و ۳۰ وزیر دفاع از کشورهای مختلف جهان گرد هم آمدهاند روز جمعه شروع شد، سه روز ادامه دارد.
«خوداتکایی اتحادیه اروپا، همکاری فرا آتلانتیکی و همچنین پیامدهای احتمالی احیای دوره ای از رقابت قدرت های بزرگ» از جمله مواردی بود که در این نشست مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت.
در نشست مونیخ همچنین کارشناسانی از سراسر جهان درباره موضوع آینده کنترل تسلیحات و همکاری در زمینه سیاست های دفاعی، بحث و گفت وگو کردند.
رئیس جمهور غنی و مشاور امنیت ملی افغانستان نیز در نشست مونیخ شرکت کرده بودند.
رئیس جمهور غنی صبح امروز از آلمان به افغانستان بازگشت.
رئیس جمهور غنی و مشاور امنیت ملی افغانستان در دیدارهای مهم با مقامات کشورهای شرکت کننده در نشست مونیخ درباره مسائل کلیدی افغانستان از جمله اوضاع امنیتی و صلح گفتوگو کردند.