برگزیده هابین المللسیاستِتیتر یک

دولت نگران است که توافقی خارج از قانون اساسی میان امریکا، پاکستان و طالبان صورت بگیرد

به گزارش رها، آقای داوودزی در مصاحبه با داود قاری زاده خبرنگار بی بی سی گفته است که باوجود خوشبینی‌های که در مورد صلح افغانستان وجود دارد، این روند با نگرانی‌هایی هم همراه است.

او تأکید می‌کند که صلح یک موضوع خیلی مهم است زیرا که هر روز صدها افغان کشته می شود از صلح مهم تر چیزی نیست منتها یک نگرانی های وجود دارد. نگرانی حکومت افغانستان این است که مبادا کدام تفاهمی میان امریکا، پاکستان و طالبان صورت بگیرد که افغانستان در جریان نباشد و یا خارج و فراتر از قانون اساسی افغانستان باشد. ما با بسیار مشکل صاحب قانون اساسی شدیم و نظایم بر روی قانون اساسی بنا شده است. نگرانی این است که مبادا توافقی فراتر از قانون اساسی صورت بگیرد. آقای داوودزی اما تأکید می‌کند که این نگرانی‌های “پیش‌گیرانه” است.

آقای داود زی می افزاید که روی چارچوبی توافق نشده و فقط روی چارچوب بحث شده اون چارچوب این است که امریکا از طالبان می خواهد که تضمین بدهد که با گروههای تروریستی مثل القاعده و داعش رابطه نداشته باشد و با آنها مبارزه کند و خواست طالبان از امریکا این است که تقسیم اوقات خروج نیروهای خود را اعلام کند و در مقابل امریکا می خواهد که طالبان هرچه زود تر آتش بس اعلام کند و یک آتش بس دوامدار و با دولت افغانستان روی میز مذاکره بنشیند. و من فکر می کنم این چارچوبی است که رویش بحث شده و هنوز توافقی صورت نگرفته است و در دور بعدی مذاکرات که 25 فوریه برگزار می شود که اگر روی این چارچوب توافق صورت بگیرد مرحله بعدی مذاکرات با دولت افغانستان خواهد بود.

آقای داودزی ابراز اطمینان می کند که طالبان با دولت افغانستان مذاکره می کند زیرا آنها هم از جنگ خسته شده اند و آنها هم می فهمند که طرفهای اصلی جنگ طالبان و دولت افغانستان است و بدون مذاکره با دولت افغانستان صلح امکان پذیر نیست.

رئیس دارالانشای صلح تأکید می کند اکه اگر طالبان در دور بعدی مذاکرات گفتگو با دولت افغانستان را قبول نکند بهتر است به این گفتگوها پایان داده شود.

قرار است دور بعدی مذاکرات حدود سه هفته دیگر برگزار شود. در همین حال، مسکو هم تا سه روز دیگر میزبان نشستی بین طالبان و برخی از احزاب سیاسی افغانستان است. نشستی که آقای داوودزی می گوید روند صلح را مختل می کند.

وزارت خارجه افغانستان نیز مخالفت خود را با گفتگوهای طالبان با احزاب سیاسی در مسکو مخالفت کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا