قادر خان ستارۀ افغان تبار سینمای هند در سن 81 سالگی از دنیا رفت
به گزارش رها، قادر خان بازیگر مطرح و افغان تبار بالیوود روز دوشنبه ۳۱ دسامبر برابر با 10 جدی در سن ۸۱ سالگی براثر بیماری در بیمارستانی در کانادا از دنیا رفت. این خبر را پسرش سرفراز به رسانه های کشور هند اعلام کرد.
در واکنش به خبر درگذشت قادر خان، شخصیت های برجسته هندی مانند نارندرا مودی نخست وزیر این کشور و آمیتاب باچان ستاره نامدار بالیوود مراتب تسلیت خود را اعلام کردند.
«قادر خان با مهارتش در بازیگری پرده سینما را درخشان کرده بود، او همچنین به عنوان فیلمنامه نویس در بسیاری از فیلم های به یاد ماندنی مشارکت داشت. با خانواده اش ابراز همدردی می کنم.» این جملات را نارندرا مودی در صفحه توییتر خود نوشت.
قادر خان از پدری افغانستانی و مادری هندی در سال ۱۹۳۷ در کابل به دنیا آمد. او نخستین بار در سال ۱۹۷۳ بازیگری را تجربه کرد، پس از آن وی در بیش از ۳۰۰ فیلم نقش آفرینی کرد و همچنین برای نزدیک به ۲۵۰ فیلم دیالوگ نوشت. از جمله فیلم های شناخته شده ای که او برای آنها دیالوگ نوشت می توان به «آمر اکبر آنتونی» با بازی آمیتاب باچان اشاره کرد.
از جمله فیلم های بسیار موفق قادر خان در بالیوود می توان به «کولی»، «نصیب» و «چشم ها» اشاره کرد. او طیف وسیعی از نقش ها از کمدی تا شخصیت های پلید را در فیلم های متنوع ایفا می کرد.
قادرخان با بازیگران مشهوراز نسلهای مختلف کار کرده است که میتوان از آمیتاب باچان، فیروز خان، گوویندا، شکتی کاپور، جیتاندرا و سیف علی خان نام برد.
آمیتاب باچان در توییتر خود نوشت: قادرخان درگذشت .. خبر غم انگیز، غم انگیز .. تسلیت و دعا .. یک هنرمند درخشان و با استعداد و مهربان سینما .. نویسنده برجسته؛ در اکثر فیلمهای بسیار موفق من .. یک همکار لذتبخش .. و یک ریاضیدان!”
گوویندا یکی از هنرمندان دیگر بالیوود که چندین فیلم مشترک با قادرخان داشت، در توییترش تسلیت گفت و نوشت “او فقط استاد من نبود، مانند پدرم بود؛ با هر بازیگری که کار میکرد، لمس میداس مانندش (به باور اسطورههای یونان، میداس، شاه فریگیه، هر چه را که لمس میکرد به طلا تبدیل میشد) و هاله او آنها را به ستارگان تبدیل میکرد. تمام صنعت فیلم و خانوادهام از درگذشت او خیلی متاثریم و ما نمیتوانیم غم و اندوه خود را با کلمات بیان کنیم.”
قادرخان در افغانستان که زادگاهش است، هم هواداران بسیار داشت. او در یکی از مصاحبههایی خود با یک تلویزیون خصوصی افغانستان در سال ۲۰۱۲ گفته بود اگر فرصت شود به این کشور بازمیگردد تا برای بالابردن سطح آموزش همتبارانش کمک کند.