برگزیده هاسیاست

جدال تازه کمیسیون انتخابات و احزاب سیاسی ممکن است به لغو انتخابات منجر شود

حامیان ائتلاف بزرگ ملی افغانستان که متشکل از ۳۵ حزب و جریان سیاسی است، روز گذشته درهای دفاتر کمیسیون مستقل انتخابات را در ولایات هرات، قندهار و بلخ بستند.
شما زیادی از احزاب سیاسی از شفافیت روند انتخابات انتقاد دارند و خواهان استفاده از انگشت نگاری در انتخابات و تغییر سیستم انتخاباتی شده همچنین نظارت بر انتخابات توسط احزاب را مطرح کرده اند.

آنها تهدید کرده بودند در صورت عملی نشدن خواست‌های‌شان دست به اعتراضات و نافرمانی‌های مدنی می‌زنند.
روز گذشته پس از مسدودن شدن درهای شماری از دفاتر ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات، وزارت داخله این کار آنها را غیرقانونی خواند.

اخترمحمد ابراهیمی، معاون وزارت داخله در یک پیام ویدئویی گفت هر شهروندی حق دارد مطابق قانون خواسته‌های خود را مطرح کند اما هیچ کسی حق ندارد با قانون شکنی کار نهادهایی را که خدمات اجتماعی ارائه می‌کنند و یا یک پروسه ملی را پیش می‌برند، مختل کند.

او از مردم خواست مانع چنین اقدامات شوند و به همه نیروهای امنیتی وظیفه داد تا برأی تامین امنیت دفاتر انتخاباتی و پیشبرد عادی وظایف کارکنان آنها، در صورت ضرورت از ‘زور ‘ هم استفاده کنند.

گفته می‌شود که امروز خیمه تحصن معترضان در مقابل دفتر کمیسیون مستقل انتخابات در هرات نیز از سوی نیروهای امنیتی برچیده شده و پلیس پنج نفر را در ارتباط با ایجاد مانع مقابل دفتر کمیسیون بازداشت کرده است.
عبدالبدیع صیاد، رئیس کمیسیون مستقل انتخابات یکشنبه ۲۵ سنبله در یک نشست خبری گفت حکومت نیز باید برأی رفع این مشکل دست به اقدام فوری بزند.
او گفت کسانی که درهای دفاتر کمیسیون را می‌بندند، باعث تاخیر در انتخابات می‌شوند و مسئول هستند.
آقای صیاد از احزاب سیاسی خواست تا خواسته‌های قانونی خود را با آنها مطرح سازند و تلاش کنند از راه گفت‌وگو راه حلی برأی رفع نگرانی آنها پیدا کنند.
ائتلاف بزرگ ملی چندی پیش خواهان باطل شدن روند ثبت نام رأی دهندگان شد و اعلام کرد که در این روند تقلب‌های گسترده صورت گرفته است. به تازگی نیز نمایندگان آنها هزاران تذکره جعلی را که برچسب انتخاباتی داشتند، به رسانه‌ها نشان دادند.
امروز کمیسیون مستقل انتخابات اعلام کرد که آنها با استفاده از سیستم‌های خود فهرست رأی دهندگان را از تذکره های جعلی و تکراری پاک می‌کنند و به طور نمونه اکنون فهرست رأی دهندگان زابل، پنجشیر، فراه و سرپل را منتشر کردند.
به گفته رئیس این کمیسیون تاکنون مشخصات هشت میلیون رأی دهنده در بانک اطلاعات ثبت شده و کار ثبت بیش از یک میلیون رأی دهنده دیگر ادامه دارد.
انتخابات پارلمانی که قرار است در 27ماه میزان برگزار شود ممکن است با تأخیر مواجه شده و یا حتی لغو شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا