کابلوف خطاب به آمریکا: با طالبان مذاکره کنید، وگرنه تا ابد باید بجنگید
ضمیر کابلوف فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه روز جمعه در مصاحبه ای خطاب به آمریکایی ها گفت که خودداری آمریکا از مذاکره با گروه طالبان که دست کم 40 فیصد اراضی افغانستان را تحت کنترل دارند، دقیقا دلیل بن بستی است که الان در آن قرار دارند. «بدون تماس با طالبان، جنگ و خون ریزی سال ها ادامه خواهد داشت.»
محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور در دومین نشست روند کابل به گروه طالبان پیشنهاد صلحی بدون قید و شرط داد، اما جنگجویان طالبان تاکنون این پیشنهاد را با افزایش حملات شان پاسخ داده اند.
کابلوف می گوید که نمایندگان گروه طالبان به او گفته اند که آنها حاضر به مذاکره با دولت کابل که آنها آن را دولت دست نشانده می خوانند، نیستند، بلکه آنها می خواهند ابتدا با آمریکایی ها وارد گفتگو شوند.
از آن سو، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که روسیه را متهم به حمایت از طالبان می کند، پس از اعلام استراتژی اش برای افغانستان، سربازان بیشتری به کشور اعزام کرده و دستور افزایش در حملات هوایی را نیز داده است. روسیه اما این اتهام آمریکا را رد می کند و می گوید که فقط با طالبان در تماس است.
خانم آلیس ولز معاون دستیار وزارت خارجه آمریکا در امور آسیای مرکزی و جنوبی ماه مارچ گذشته گفت که گفتگوها با طالبان نباید آمریکا را نیز شامل کند. «ما به طور قطع نمی توانیم جایگزینی برای دولت و مردم افغانستان باشیم.»
جنرال جان نیکلسون فرمانده 14 هزار نیروی آمریکایی و 6500 نیروی ناتو در افغانستان در همان ماه از طالبان خواست که پیشنهاد اشرف غنی برای صلح را بپذیرند، در غیر اینصورت با افزایش کمپاین نظامی مواجه می گردند.
روسیه اما می گوید که با وجود این گفته ها، وضعیت واقعی افغانستان دقیقا در جهت عکس گفته های این جنرال آمریکایی است.
“تجربه شوروی در افغانستان”
کابلوف با بیان اینکه طالبان احتمالا در آینده از این نیز پیش تر می روند و با 5 هزار و یا 50 هزار سرباز نیز نمی توان کاری کرد و وضعیت را بهتر کرد، می گوید: «ما نیز همین وضعیت را زمانی که سربازان شوروی در آنجا (افغانستان) بودند تجربه کردیم؛ وضعیت بسیار مشابه است.»
لازم به ذکر است که شوروی سابق بیش از 15 هزار سرباز را طی 10 سال اشغالش در افغانستان از دست داد.
همچنین گفتنی است که نیروهای خارجی در افغانستان مطابق با توافقنامه امنیتی افغانستان و آمریکا که آقای غنی بلافاصله پس از به قدرت رسیدن آن را امضا کرد، حضور دارند. این توافقنامه به سربازان آمریکا و سازمان ناتو اجازه می دهد که تا سال 2024 و فراتر از آن در افغانستان بمانند.