اجتماعیسیاست

دهم ثور باید روز «قربانیان آزادی بیان» نام گذاری گردد

دفتر حمایت از رسانه های آزاد افغانستان با ارسال خبرنامه ای گفته است که رخداد دهم ثور یک رویداد تروریستی بی سابقه در افغانستان است، زیرا پیش از این هیچ گاه این طور خبرنگاران و فعالان رسانه ای مورد حمله مستقیم قرار نگرفته بودند.

لازم به ذکر است که پس از حمله جنگجویان طالبان به کارمندان «موبی گروب» و تلویزیون طلوع تقریبا دو سال پیش، تاکنون این طور خبرنگاران و کارمندان رسانه ای مورد حمله قرار نگرفته بودند.

در آن رویداد نیز 7 کارمند موبی گروب به شهادت رسیده و حدود 20 تن دیگر زخمی شدند.

دفتر حمایت از رسانه های آزاد افغانستان در خبرنامه اش، ضمن محکوم نمودن این رویداد تروریستی، پیشنهادهای زیر را به دولت وحدت ملی می دهد:

  • دهم ثور باید به عنوان روز «قربانیان آزادی بیان» در تقویم ملی افغانستان درج گردد. (این پیشنهاد به طور رسمی طی یک مکتوب به دولت ارسال شده است.)
  • دولت باید راهکاری را ترتیب و شامل مقرره های رسمی کند که به موجب آن برای بازماندگان شهدای فاجعه دهم ثور و همچنین برای بازماندگان بیش از 80 تن از شهدای جامعه خبرنگاری به صورت مستمری تنخواه پرداخت گردد.
  • با توجه به انبوه سؤالاتی که در زمینۀ عاملان فاجعۀ «دهم ثور» در میان جامعۀ خبرنگاری و مردم افغانستان خلق شده است، حکومت وحدت ملی باید این فاجعه را به صورت شفاف بررسی نموده و عاملان آن را از طریق جامعۀ خبرنگاری به مردم افغانستان معرفی نماید.
  • دولت افغانستان باید در مورد خط‌ مشی تامین امنیت خبرنگاران و رسانه‌ها تجدید نظر نموده و بداند که به هر دلیلی و در هر شرایطی وقتی خبرنگاران کشته شود، قسمتی از مسؤولیت آن به دوش حکومت افغانستان است.
  • همچنین از رسانه‌های کشور خواسته می ‌شود که در زمینۀ امنیت کارمندان‌ شان از هیچ‌ گونه مساعی دریغ نورزیده و مسؤولیت حرفه ‌ای شان را انجام دهند. خبرنگاران نیز بدانند که گزارش هیچ خبر به اندازه ارزش جان ‌شان معتبر نیست.
  • حکومت و در کنار آن نهادهای ملی و بین‌المللی دادخواهی مانند: کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد، کمیسیون ارزیابی حقوق بشر گزارش ‌گران بدون مرز، کمیته حفاظت از خبرنگاران مستقر در آمریکا، و … باید فاجعۀ «دهم ثور» را به عنوان جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت ثبت نموده و فرآیند آن را پی‌گیری نمایند.

لازم به ذکر است که حوالی ساعت هشت صبح روز گذشته (دوشنبه) یک مهاجم موترسایکل مملو از مواد منفجره اش را در مقابل دروازه ورودی ریاست عمومی امنیت ملی واقع در منطقه «شش درک» شهر کابل منفجر کرد. در این رویداد 4 تن جان باخته و 5 تن دیگر زخمی شدند. اما لحظاتی پس از این انفجار، زمانی که خبرنگاران برای پوشش رسانه ای انفجار و نیروهای امنیتی و مردم برای کمک به قربانیان آمده بودند، مهاجم دوم انتحاری که خود را در پوشش یک تصویربردار رسانه ای جا زده بود، خود را در میان خبرنگاران منفجر کرد.

در انفجار دوم، متاسفانه 9 تن از خبرنگاران و کارمندان رسانه ای کشور به همراه بیش از ده تن دیگر جان خود را از دست داده و شمار زیادی نیز زخمی شدند.

گروه تروریستی داعش با انتشار پیامی مسئولیت این رویداد را بر عهده گرفت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا