شمار نیروهای امنیتی افغانستان طی یک سال گذشته 10 فیصد کاهش یافته است
این گزارش اداره سیگار تصویری غم انگیز از وضعیت امنیتی افغانستان نشان می دهد و از سویی درست در زمانی منتشر می گردد که پنتاگون مدعی است که پیشرفت سربازان افغان و نیروهای ناتو به رهبری آمریکا در افغانستان سیر صعودی دارد.
همچنین این گزارش در حالی منتشر می گردد که کابل روز گذشته (دوشنبه) بار دیگر شاهد یک رویداد مرگبار دیگر تروریستی بود که در آنها بیش از 25 تن به شمول 9 خبرنگار جان خود را از دست دادند و نزدیک به 50 تن دیگر زخمی شدند.
براساس این گزارش، شمار نیروهای امنیتی افغانستان به شمول پولیس ملی و اردوی ملی طی یک سال گذشته در حدود 10 فیصد کاهش یافته و هم اکنون این رقم به 296،409 تن تا تاریخ 31 ماه جنوری 2018 رسیده است.
این در حالیست که جنگجویان طالبان و داعش طی چند ماه گذشته حملات شان را علیه قوای امنیتی افغانستان که درگیر مسایلی دیگر چون فرسایش و یا فساد نیز هستند، بشدت افزایش داده اند.
نظامیان آمریکایی پیش از این به اداره سیگار گزارش های مرتبط با آمار تلفات قوای امنیتی افغانستان را ارائه می کردند، که چیزی در حدود 5 هزار تن در هر سال بود؛ اما هم اکنون این اطلاعات به درخواست دولت افغانستان در طبقه بندی محرمانه قرار گرفته است.
از سویی، طالبان و دیگر گروه های شورشی هم اکنون کنترل و یا نفوذ در تقریبا 14.5 فیصد از 407 ولسوالی افغانستان را دارند، که به قول اداره سیگار، بالاترین آماریست که این اداره از سال 2015 تاکنون به ثبت رسانیده است.
دولت افغانستان نیز تنها کنترل بر 56.3 فیصد از ولسوالی ها دارد و متباقی اراضی در دسته «در حال نزاع» قرار می گیرد.
گزارش اداره سیگار می نویسد: «روند کلی فعالیت های شورشیانه همچنان در حال افزایش است به طوری که از ماه اگست سال 2016 که 9 درصد اراضی افغانستان تحت کنترل و یا نفوذ شورشیان بود، به 12 درصد در ماه جنوری 2018 رسید.»
همچنین براساس گزارش، همزمان با افزایش فعالیت های نیروی هوایی افغانستان و کاهش حملات هوایی نیروهای ناتو در افغانستان، شمار مرگ و میر غیرنظامیان ناشی از درگیری ها نیز افزایش یافته است.
بدین ترتیب، واقعیت در میدان های جنگ افغانستان از آن چیزی که پنتاگون در گزارش هایش ارائه می کند و می گوید که طالبان خسته از جنگ شده و عناصری را برای پیشبرد مذاکرات صلح فراهم کرده است، کاملا متفاوت می باشد.
روز گذشته ده خبرنگار در دو حمله متفاوت در افغانستان جان خود را از دست دادند که مرگبارترین روز در تاریخ رسانه های افغانستان از سال 2001 تاکنون بوده است.
حوالی ساعت هشت صبح روز گذشته (دوشنبه) دو انفجار انتحاری پیاپی در منطقه شش درک شهر کابل بیش از 25 تن به شمول 9 خبرنگار را به شهادت رساند، که خود تنهایی مرگبارترین حمله به رسانه های افغانستان از زمان سقوط رژیم طالبان بود.
گروه تروریستی داعش که هم اکنون جای پای خود را در افغانستان باز کرده است، در پیامی مسئولیت این رویداد را به عهده گرفت.