بین المللِتیتر یک

جامعه پشتون های پاکستان و تلاش آنها برای شنیده شدن صدایشان

بنیاد اروپا برای مطالعات جنوب آسیا به تازگی درباره تلاش های جاری جامعه پشتون های پاکستان پرداخته و تلاش این اقلیت را در مواجهه با کشوری نظامی مطالعه کرده است.

بر اساس مطالعه این بنیاد، «منظوراحمد پشتین» رهبر «تحریک تحفظ پشتون» (PTM) خواهان قایل شدن حق اساسی و بنیادی جامعه پشتون های پاکستان و آزادی افرادی که به اتهام های گوناگون توسط استخبارات این کشور ربوده شده، شده است.

پشتین در گفته هایش بر حاکمیت قانون تاکید کرده و خواستار دادگاهی شدن افراد ربوده شده توسط نهادهای استخباراتی پاکستان شده است و می گوید که دادگاه تنها نهادی است که صلاحیت بررسی اتهام های این افراد را دارد.

یکی دیگر از خواسته های این جنبش، لغو قانون جرایم مرزی موسوم به (اف سی آر) که توسط امپراطوری بریتانیا برای مقابله با هر گونه شورش پشتون ها وضع گردید، می باشد. بسیاری ها بر این باورند که این قانون دستاویزی قانونی برای زیر پا گذاشتن حقوق جامعه پشتون های پاکستان در مناطق قبایلی نشین این کشور می باشد.

یکی از روسای پیشین دادگاه عالی پاکستان درباره قانون اف سی آر می گوید: «این قانون از تمامی قانون های شناخته شده مدرن، زننده تر است.»

«آصف علی زرداری» رئیس جمهور پیشین پاکستان این قانون را در سال 2011 تعدیل کرد، اما همچنان این قانون موثریت کافی را نداشته و بدرستی اجرا نمی گردد.

مطالعه بنیاد اروپا همچنین به خاموشی رسانه های پاکستانی در طول تظاهرات جامعه پشتون ها در هشتم آپریل سال جاری در پشاور اشاره کرده، که آقای پشتین نیز طی سخنانی از آن به شدت انتقاد کرد.

مطالعه می نویسد: «این نگرش رسانه های پاکستانی پدیده ای تکراری در مواجهه با تظاهرات دیگر اقلیت های پاکستان مانند بلوچ ها، سندها و کشمیری ها برای عدالت خواهی بوده است. اغلب این گونه تظاهرات و اعتراضات به راحتی توسط این رسانه ها برچسب ضد ملی می خورد و می گویند که این تظاهرات توسط دستان خارجی ها حمایت می گردند.»

به باور این مطالعه تازه، تحلیلگران و متخصصات بین المللی این نوع نگرش رسانه های پاکستان در برابر اقلیت های قومی را بخاطر «نظامی بودن» دولت پاکستان می دانند. رسانه های پاکستانی در واقع از عواقب خوفناکی می ترسند که اگر چهره های حاکمان قدرتمند نظامی پاکستان را بد جلوه دهند، ممکن است با آن مواجه گردند.

مطالعه خاطرنشان می کند: «می توان این را این طور گفت که حمله به خبرنگاران مانند حمله به حمیدمیر در سال 2014 بخاطر گزارش هایش در خصوص طالبان، این طور انعکاس پیدا کرد که گویا توسط مردان مسلح ناشناس مورد هدف قرار گرفته بود، در صورتی که باور بر این است که نهادهای استخباراتی مسئول این حمله بودند.»

همچنین، نهادهای متعدد پاکستانی در تلاش برای مخفی کردن وقایع مختلف نقض حقوق بشری شان، حتی مرتکب تخطی های بیشتری حقوق بشری می گردند.

براساس گزارش ها، پولیس پاکستان چندین دوسیه جنایی علیه منظور احمد پشتین که منتقد نهادهای دولتی و امنیتی پاکستان است، درست کرده است.

لازم به ذکر است که تحریک تحفظ پشتون توسط چند فعال جوان پشتون های پاکستان با هدف پایان دادن به زیرپا گذاشته شدن حقوق اقلیت پشتون در پاکستان راه اندازی گردید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا