اجتماعیسیاست

دانش: شهید مزاری می خواست که هزاره بودن جرم و مذهب شیعه قاچاق نباشد

دفتر ریاست جمهوری نوشته است که قبل از ظهر روز گذشته (چهارشنبه) از بیست و سومین سالروز شهادت استاد عبدالعلی مزاری شهید وحدت ملی در ارگ ریاست جمهوری با اشتراک شماری از مقامات عالی رتبه کشور تجلیل به عمل آمد.

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور در این مراسم ضمن تسلیت بخاطر شهادت آقای مزاری، گفت: «اگر استبداد در یک طرف تاریخ ماست، آزادی خواهی بادوام در طول 140 سال طرف دیگر قضیه ماست.»

آقای غنی با بیان این که ارگ ریاست جمهوری مکانی برای برابری و برادری برای تمام اقوام افغانستان است، گفت که اکنون کسی نمی تواند از نگاه قوه بشری، هزاره جات را به گذشته ارجاع دهد، زیرا آن روزها دیگر گذشته است.

وی از سرور دانش نیز قدردانی کرد و گفت که آقای دانش مراسم تجلیل از شهادت استاد مزاری را به مراسم تحلیل مبدل کرده، زیرا تجلیلی که مبنایش بر تحلیل باشد، به تجلیلی با دوام مبدل خواهد شد.

او گفت: «شما استاد مزاری را دوباره به نسل های جدید افغانستان از یک زاویه خاص معرفی می کنید.»

رئیس جمهوری کشور در این مراسم نیز بر برگزاری انتخابات تاکید کرد و گفت انتخابات سال 1397 و انتخابات سال 1398 ریاست جمهوری، باید وسیله ای برای گفتمان ملی و تعیین راه آینده افغانستان براساس قانون اساسی و خواسته های مردم باشد.

آقای غنی علاوه کرد که برای ملت سازی در افغانستان نیاز به درک تحلیلی از گذشته است، اما تکرار آن اجازه نخواهد یافت. «دردهای ما از گذشته باید سد راه ما برای حال و آینده نگردد.»

استاد سرور دانش معاون دوم رئیس جمهوری نیز ضمن سخنرانی در این مراسم گفت: «تجلیل از شهید مزاری و فیض محمد کاتب هزاره و امیر الکلام امیر علی شیر نوایی در ارگ ریاست‌ جمهوری و ضرب مدال رسمی دولتی به نام کاتب و نوایی و اعطای لقب شهید وحدت ملی به استاد مزاری، نشانه ای از احترام ارگ به عنوان مرکز اقتدار سیاسی افغانستان، به اقوام کشور و شخصیت‌ های ملی افغانستان است.»

آقای دانش خاطرنشان کرد: «شهید مزاری می خواست که هزاره بودن جرم نباشد و مذهب شیعه قاچاق نباشد. او می ‌خواست اوزبیک بودن طعنه نباشد و بلوچ بودن مجازات نداشته باشد. امروز علیرغم وجود پاره ای از مشکلات، همه این آرزوها برآورده شده و همه این هویت‌ ها تثبیت گردیده که ناممکن است محو گردد.»

وی تصریح کرد که هویت کلان ملی و خرده هویت‌ های قومی با هم هیچ تعارض و تضادی ندارد. همه اقوام این کشور با حفظ هویت قومی خود، جزئی از هویت کلان ملی افغانستان هستند و در طول تاریخ نیز چنین بوده اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا