سیاست

اشرف غنی: ارگ محلی برای تحمل و بحث های ملی است

دفتر ارگ با انتشار خبرنامه ای نوشته است که محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور با اشتراک در این مراسم گفت ویژگی جهاد افغانستان در این بود که نه دشمنان و نه حامیان آن توقعی برای موفقیت آن نداشتند.

او گفت: «مردم افغانستان با اتکا به دین مبین اسلام، هدایات قرآن‌ کریم، شریعت محمدی، عقیدۀ خود را پیروز ساخت.»

رئیس ‌جمهور گفت: «ریشۀ قوت ما در عقیده، وحدت، تمرکز و باور ما بر این است که می توانیم برخلاف توقعات، چیزی را که غیر ممکن جلوه داده می شود، ممکن بسازیم.»

آقای غنی گفت: «جهاد افتخار ملی و تاریخی ماست و ملت ما تا ابد بالای آن افتخار می کند. باید اجماع وجود داشته باشد و هر کسی که از این اجماع بیرون می شود، از افغانیت و اسلامیت بیرون شده است.»

وی اضافه کرد: «امروز ارگ جای تحمل و بحث های ملی است و ما این تحمل را پیدا کرده ایم که در رابطه به مسایل ملی خویش صحبت کنیم.»

رئیس جمهور گفت که افغانستان در انحصار هیچ کس نیست و به تمام ملت تعلق دارد و مسئله بنیادی ساختار قدرت را قانون اساسی حل کرده است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت باور به برگزاری یک انتخابات شفاف و به وقت دارد، افزود: «به نمایندگی از حکومت وحدت ملی بالای تمام اقشار سیاسی صدا می ‌کنم که بخاطر برگزاری انتخابات شفاف با ما همکاری کنند.»

وی با اشاره بر اینکه هیچ فردی در اینجا در پی تداوم قدرت نیست، گفت که مردم تصمیم خواهند گرفت که چه کسی را به خدمت ‌گذاری شان انتخاب می‌کنند.

محمد اشرف غنی تصریح کرد که افغانستان وابسته و نوکر هیچ کسی نیست، «دولت ما مستقل است و منحیث یک دولت مستقل ایستادگی می کند.»

وی افزود: «هدف این است که با تمام کشورهای منطقه و جهان به اتفاق و اتحاد بسر بریم.»

وی گفت که در نشست قریب الوقوع پروسۀ کابل، حکومت افغانستان طرح صلح خویش را پیشکش خواهد کرد و علمای کرام نیز در قطعنامه خود در رابطه به صلح تصریح کردند که صلح امر الهی، وجیبۀ دینی و ضرورت ملی است، اما صلحی که مقدمۀ یک جنگ وخیم منطقه ای نباشد.

رئیس جمهور گفت: «وظیفه اساسی ما ختم بحران های ۴۰ و ۱۰۰ سال اخیر است و ما این بحران ها را ایجاد نکرده ایم، بلکه برای ما به میراث مانده اند.»

رئیس جمهور کشور در پایان سخنانش گفت که زمان توقف نمی کند. «اگر ما می خواهیم پیشرفت کنیم و مشکلات مردم را حل بسازیم، پس ضرور است که فیصله کنیم. این به معنی آن نیست که تصامیم را اتخاذ نکرده و فیصله نکنیم، زیرا امنیت، انتخابات، اقتصاد، مدیریت آب، برگشت مهاجرین و سایر مسایل عمده، نیاز به فیصله دارد.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا