
سخنرانان در این نشست اظهار کردند که ازدواج های قبل از وقت باعث مشکل های اجتماعی می شود و نوعی خشنونت علیه کودکان است و باید از چنین کارهای جلوگیری شود.
کمال سادات، معین امور جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ امروز (سه شنبه) در این نشست گفت: ازدواج های قبل از وقت مخالف با قانون های حقوق بشری و دستورهای اسلامی است.
آقای سادات افزود که با همکاری وزارت های مرتبط باید طرحی به اجرا گذاشته شود تا مانع ازدواج های زیر سن 15 سال شویم.
وی از رسانه ها، عالمان دینی و متنفذین نیز خواست که در این راستا با وزارت اطلاعات و فرهنگ و سایر وزارت های مرتبط همکار شوند.
اما، جامعه افغانی به دلیل سنتی بودن و نداشتن آگاهی کامل و سواد می پندارد که ازدواج های زود باعث جلوگیری از فساد اخلاقی در اجتماع می شود.
این نحوه نگرش اکنون در برخی از نقاط کشور حکم فرماست.
قدریه یزدان پرست، کمیشنر کمیسیون حقوق بشر اما می گوید که چنین تفکراتی عقب گرایانه است و علت اصلی آن فقر فرهنگی و اقتصادی اجتماع است.
خانم یزدان پرست افزود، با ازدواج قبل از وقت تحصیل و بازی های کودکانه را از کودکان می گیریم و این عمل باعث اختلال های روانی در سن های بالاتر می شود.
وی خاطر نشان کرد که در ازدواج های زودرس، بیشترین قربانی را دختران می دهند.
بر اساس آمارهای منتشر شده غیر رسمی، بیش از 15 درصد ازدواج ها در کشور، زیر سن 15 سال است.
در همین حال، باسط حسنزی، نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد گفت که افغانستان از نظر ازدواج های زیر سن در جهان در مقام دوم است.
آقای حسنزی خاطر نشان کرد که باید قانون یا برنامه هایی در مورد اجرا شود تا مانع ازدواج های قبل از وقت گردد.
بدین منظور، وزارت اطلاعات و فرهنگ و نهاد هیواد در نظر دارند در اخیر سال میلادی یک نشست بزرگی با عالمان دینی، متنفذین و وزارت های مرتبط برگزار کنند تا برای آگاهی دهی و کاهش ازدواج های قبل از وقت فعالیت شود.
به باور برخی از پزشکان، ازدواج زود هنگام ممکن است باعث مرگ مادران نیز شود. اما دستورات اسلامی بر ازدواج زود هنگام به خصوص برای دختران تاکید کرده است.