دفتر ریاست جمهوری کشور با نشر خبرنامه ای امروز (جمعه) نوشته است که در حاشیه کنفرانس قلب آسیا-پروسه استانبول در کشور آذربایجان، سران دو کشور و در حضور داشت روسای جمهور دو کشور با یکدیگر پنج موافقتنامه همکاری در بخش های مختلف به امضا رساندند.
خبرنامه ارگ می نویسد این توافقنامه ها در بخش های اقتصادی و تجارتی، فراهم سازی زمینه های ترویج و حمایت از سرمایه گذاری، امنیت و تطبیق قانون، آموزش و تحصیلات عالی و بخش خدمات هوایی می باشند.
موافقتنامه در بخش اقتصادی و تجارتی و موافقتنامه همکاری در زمینه ترویج و حمایت متقابل سرمایهگذاری را اکلیل حکیمی وزیر مالیه کشور و شاهین مصطفی یف وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان به امضا رساندند.
صلاح الدین ربانی وزیر امور خارجه و ایلمار محمد یاروف وزیر امور خارجه آذربایجان، موافقتنامه در بخش امنیت و تطبیق قانون، آموزشی و تحصیلات عالی و خدمات هوایی را به امضا رساندند.
دفتر ریاست جمهوری می افزاید که پس از امضای توافقنامه های متذکره، روسای جمهور دو کشور در یک کنفرانس خبری مشترک حضور یافتند.
«الهام علی اف» رئیس جمهوری آذربایجان در این نشست خبری ضمن بیان روابط دوستانه میان دو کشور گفت که افزایش روابط تجاری میان آذربایجان و افغانستان و سرمایه گذاری شرکت های آذربایجانی در افغانستان از جمله مسایلی بوده که وی با محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور در مورد آنان صحبت کرده است.
آقای علی اف همچنین به راه لاجورد اشاره کرد و این راه را برای رشد و توسعه اقتصادی دو کشور و منطقه و احداث شبکه خط آهن در میان کشورهای منطقه را بسیار مهم خواند.
محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور نیز در این نشست ضمن اعلام حمایت افغانستان از موقف و طرح های آذربایجان در مجامع بین المللی، گفت که با افتتاح راه لاجورد که در نتیجه تلاش های رئیس جمهوری آذربایجان به تحقق یافته است، افغانستان به کشورهای منطقه و اروپا دسترسی بیشتر خواهد داشت.
آقای غنی همچنین در این نشست از تصمیم اخیر آذربایجان برای افزایش نیروهای نظامی اش در قالب ماموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان استقبال و قدردانی کرد.
لازم به ذکر است که محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور به منظور اشتراک در هفتمین نشست وزرای خارجه قلب آسیا-پروسه استانبول شب گذشته در راس یک هیات عالی رتبه دولتی وارد آذربایجان شد.
در این اجلاس مسائل منطقه به ویژه افغانستان و برقراری امنیت در کشور مورد بررسی قرار می گیرد.
اولین دور نشست وزرای خارجه کشورهای قلب آسیا (روند استانبول) نخستین بار در سال ۲۰۱۱ در شهر «استانبول» ترکیه آغاز به کار کرد.
در این سال وزاری خارجه ۱۴ کشور آسیای مرکزی، شرق میانه و جنوب آسیا مشتمل بر افغانستان، آذربایجان، چین، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان و امارات متحده عربی گردهم آمدند و در مورد امنیت و همکاری های منطقه ای برای ثبات در افغانستان این روند را آغاز کردند.
استرالیا، کانادا، دانمارک، مصر، فرانسه، فنلاند، آلمان، عراق، ایتالیا، ژاپن، نروژ، هلند، اسپانیا، سوئد، انگلیس و آمریکا هم کشورهای حامی این روند هستند و ۱۲ سازمان منطقه ای و بینالمللی نیز از این روند پشتیبانی کردهاند.