به گزارش خبرگزاری رها؛ در فرمان رييس جمهور آمده است: “به تأسی از حکم فصل (١٢) ماده (٦٤) قانون اساسی و مطابق با حکم فقه حنفى “قضاء زن به غیر از حدود و قصاص و در مواردی که شهادت وی قابل قبول باشد، مجاز می باشد”، از این رو انیسه رسولی دارای تحصیلات عالی حقوقی، تخصص و تجربه کافی در نظام قضایی افغانستان را به عنوان نامزد عضویت ستره محکمۀ جمهوری اسلامی افغانستان، منظور مینمایم.”
در فرمان رئیس جمهور، وزیر دولت در امور پارلمانی مؤظف ساخته شده است تا نامزد متذکره را جهت اخذ رای اعتماد، به ولسی جرگه معرفی نماید.
قبل از اين، رئيس جمهور در يک فرمان جداگانه سيد يوسف حليم را نيز به عنوان عضو دیگر ستره محکمه نامزده کرده بود.
اين اولین بار است که يک زن براى عضويت ستره محکمۀ افغانستان نامزد ميشود. قبل از این، هیچ زنی عضویت ستره محکمه افغانستان را نداشته است.
ستره محکمه/دادگاه عالی کشور، ۹ عضو دارد که بر اساس قانون اساسی، اعضای آن از سوی ريیس جمهوری معرفی و در صورت گرفتن رای اعتماد ولسى جرگه، عضویت ستره محکمه را به دست میآورند.
بر اساس ماده ١١٧ قانون اساسى؛ ستره محکمه ٩ عضو دارد که سه تن آنها براى مدت چهار سال، سه تن ديگر براى هفت سال, و همچنین سه تن ديگر آنها، براى ده سال تعيين مى شوند. بر اساس اين ماده، رييس جمهور يکى از اعضا را به عنوان رييس ستره محکمه تعيين مى کند.
بر اساس اطلاعات يک منبع از ستره محکمه، زمان کار دو عضو ستره محکمه (پوهاند عبدالسلام عظيمى و پوهاند عبدالعزيز) حدود شش ماه پيش تمام شده است.
همچنین عبدالرشيد راشد از ماه عقرب سال گذشته تا حال، به عنوان سرپرست ستره محکمه ايفاى وظيفه مى کند. پيش از آن، پوهاند عبدالسلام عظيمى به عنوان رييس ستره محکمه کار میکرد.