دخالت حکومت در انتخابات نگران کننده است
این نهاد انتخاباتی همچنین نبود برنامه ی مشخص امنیتی، کمبود کارمندان مسلکی و اهمال کمسیون انتخابات برای ترتیب فهرست رای دهندگان را از چالش های عمده فرا راه انتخابات سال آینده می خواند.
رییس کمسیون شکایات انتخاباتی نیز با تایید این یافته ها می گوید اگر ظرف یک ماه آینده موانع درون و بیرون سازمانی برای پیشبرد روند انتخابات از سوی حکومت حل نشود، از وظیفه اش کناره گیری خواهد کرد.
رییس کمسیون شکایات انتخاباتی چالش های فرا راه برگزاری انتخابات را متعدد خوانده و می گوید که بسیاری از افراد متهم به تقلب در انتخابات گذشته، در کمسیون های فعلی حضور دارند. آقای آریایی در صحبت با رسانه ها در کابل تصریح می کند اگر موانع درون و بیرون سازمانی نهادهای انتخاباتی ظرف یک ماه آینده حل نشود، از مقامش کناره گیری خواهد کرد.
تیفا همچنین بسته پیشنهادی حکومت برای استفاده از تکنولوژی در روند انتخابات را پیچیده و غیر عملی می خواند در حالیکه حکومت در تلاش است تا پروسه های انتخابات، توزیع تذکره های الکترونیک و آزمون کانکور را با استفاده از تکنولوژی واحد اجرا کند.
رییس کمسیون انتخابات اما امیدوار است که به عنوان یک تیم واحد بتواند انتخابات آینده را با شفافیت و بی طرفی و به دور از مداخلات برگزار خواهد کرد.
این در حالی است که بر اساس نظرسنجی که از سوی تیفا انجام شده 41 درصد مردم به توانایی کمسیون انتخابات برای برگزاری انتخابات تردید دارند، 38 درصد از مداخله حکومت در امور انتخابات نگران اند اما 53درصد علاقه مند هستند در انتخابات سال آینده اشتراک نمایند.