اجتماعیعلمی

پاکستان به 3 هزار محصل افغان بورسیه تحصیلی اعطا کرد

این بورسیه های تحصیلی که تحت عنوان برنامه بورسیه تحصیلی علامه محمد اقبال اعطا می گردد، به محصلان افغان بورسیه کامل تحصیلی برای مدت پنج سال در دانشگاه های متفاوت این کشور می دهد.

پاکستان اولین دور از اعطای بورسیه های تحصیلی اش تحت عنوان بورسیه تحصیلی علامه محمد اقبال به محصلان افغان را در سال 2009 آغاز کرد و پس از اتمام موفقیت آمیز این مرحله، اقدام به توزیع بورسیه های جدید کرد.

محصلانی که در مرحله پیشین بورسیه شده بودند، هم اکنون دوره تحصیلی خودشان را به اتمام رسانده و به افغانستان بازگشته اند.

این مراسم روز گذشته (پنجشنبه) در یک هوتل در شهر لاهور و با اشتراک شماری از مقامات این کشور و سفیر کشورمان در اسلام آباد و برخی مقامات وزارت تحصیلات عالی افغانستان برگزار شد.

«رفیق راجوانا» فرماندار ایالت پنجاب که در مراسم حضور داشت گفت: “جامعه جهانی نسبت به روابط افغانستان و پاکستان نگران است و ما باید این دیدگاه آنها را تغییر بدهیم زیرا دو کشور تاریخ مشترک، اشتراکات فرهنگی و دینی و جغرافیای مشترک داریم.”

او همچنین از مقامات کشورمان که در مراسم اشتراک کرده بودند خواست تا در راستای تقویت روابط دو جانبه تلاش کنند.

امین الله فقیری مشاور وزارت تحصیلات عالی کشورمان ضمن تبریک به محصلان بورسیه شده به آنان گفت که خود از یکی از دانشگاه های پاکستان سند فراغت خود را دریافت کرده و از آنان خواست تا پس از تکمیل تحصیلات شان نماینده های تغییر برای دو کشور باشند و خاطرات خوب دوران تحصیل شان را به اشتراک بگذارند.

حضرت عمر زاخیلوال سفیر کشورمان در اسلام آباد نیز ضمن ابراز تبریک به کمیسون تحصیلات عالی پاکستان برای تکمیل مرحله اول اعطای بورسیه های تحصیلی و شروع مرحله دوم این برنامه، گفت که علامه اقبال به همان مقدار که در پاکستان مورد احترام است در افغانستان نیز احترام می شود و دارای اعتبار است.

او گفت که روابط دو کشور دارای ابعادی زیادی است و هم اکنون دو کشور موفقیت یکی از ابعاد مهم این رابطه را جشن می گیرند.

آقای زاخیلوال تاکید کرد که این آرزو و خواسته مردم افغانستان است تا با پاکستان روابطی خوب داشته باشند.

زاهد نصرالله سفیر پاکستان در کابل که نیز در مراسم حضور داشت گفت که نرخ سواد زنان در افغانستان بسیار پایین است، از همین رو کشورش یک صد بورسیه اختصاصی به محصلان دختر اعطا کرده است، زیرا هیچ کشوری توانایی پیشرفت بدون فراهم سازی زمینه تحصیلات برای زنانش را ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا