دختران در مکتب با مسایل قاعدگی آشنا می شوند

این برنامه زیر نام “تجلیل و حمایت از حفظ الصحه دختران مکاتب” توسط وزارت معارف آغاز شده و قرار است که این موضوع وارد متون درسی دختران شده تا به آنها آموزش داده شود که این روند یک پدیده طبیعی است.
اسدالله حنیف بلخی، وزیر معارف امروز چهارشنبه هنگام ارایه این برنامه گفت که بر اساس تحقیقی که صورت گرفته، نیمی از دختران مکتب های کشور از قاعدگی/پریود چیزی نمی دانند.
وزارت معارف در نظر دارد که با کمک صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) مواد آموزشی قاعدگی را برای معلمان و دانشآموزان تهیه کند.
نسرین اوریا خیل، وزیر پیشین کار و امور اجتماعی در این مراسم با اشاره به فرهنگها و باورهای نادرست درباره قاعدگی در افغانستان گفت که صحبت درباره عادت ماهوار زنان (پریود) شرم تلقی میشود و دختر باید در این باره ساکت و خاموش باشد.
او گفت که دختران به دلیل تابو بودن این پدیده در جامعه افغانستان حتی از مادر خود در این باره نمیپرسند و آنرا شرم و عار میدانند و در خیلی از موارد دختران در دوران اولین قاعدگی گوشه گیر و از اجتماع دوری میکنند.
خانم اوریا خیل با انتقاد از اجتماع که این پدیده را شرم محض میدانند، آنرا یک روند طبیعی در دختران دانست.
او که متخصص زنان و زایمان است، گفت که عدم آگاهی از این روند باعث شده که دختران به دلیل پنهان کاری از خانواده و جامعه در دوران قاعدگی مسایل بهداشتی را درنظر نگیرند و با استفاده از پارچههای آلوده دچار بیماریهای تناسلی شوند.
به گفته او حتی عدم توجه و رعایت نکردن مسایل بهداشتی میتواند باعث عقیم شدن دختران نیز شود.
رولا غنی، بانوی اول افغانستان نیز در این مراسم ابراز امیدواری کرده که وزارت آموزش و پرورش افغانستان در مکاتب محل مناسب را برای دختران مشخص کند که دارای آب و به بهداشت فردی نیز در آنجا توجه شده باشد.