اجتماعیبین الملل

تصمیم نهایی روی درخواست پناهندگی افغان ها در آلمان متوقف شد

گروه رسانه ای “فونکه” در آلمان گزارش داده که اداره امور مهاجران و پناهندگان آلمان فدرال در برلین (BAMF) به دلیل حملات تروریستی اخیر در کابل فیصله کرده است تا زمانی که وزارت خارجه گزارش دقیق از وضعیت امنیتی افغانستان ارائه نکند، تصمیم نهایی در مورد درخواست های پناهجویان افغان را متوقف می کند.

به نقل از دویچوله، حکومت آلمان تاکنون استدلال می کرد که مکان های امن در افغانستان وجود دارند که می توان مهاجران رد شده افغان را به چنین محلات فرستاد. با ارائه همین دلیل آنان این اقدام را غیرمسئولانه نمی دانستند.

اما سازمان های حقوق بشری و حامی پناهجویان و همچنان نمایندگان احزاب اپوزیسیون در پارلمان اخراج افغان ها را به کشور جنگزده شان کار نادرست می خوانند.

درخواست پناهندگی مهاجران افغان ثبت شده، رویش کار می شود، اما تصمیم نهایی گرفته نمی شود.

براساس گزارش برخی رسانه ها، اداره امور مهاجران و پناهندگان آلمان توقف فیصله نهایی روی دوسیه های پناهندگی مهاجران افغان را تائید کرده و گفته است: «به خاطر این که وزارت خارجه گفته است، اولویت بندی جدیدی از وضعیت امنیتی افغانستان را دوباره ارزیابی می کنیم، تصمیم گیری روی درخواست های پناهندگی اتباع افغانستان بعداً صورت می گیرد».

این که وزارت خارجه آلمان چه وقت ارزیابی جدیدش از وضعیت امنیتی افغانستان را به حکومت فدرال آلمان ارائه خواهد کرد، هنوز مشخص نیست.

بدون ارزیابی نهایی

براساس گزارش گروه رسانه ای “فونکه” این بدان معنی است که اداره امور مهاجران و پناهندگان آلمان درخواست های پناهندگی ابتدایی و تجدیدنظر را قبول می کند و برای پناهجویان وقت مصاحبه پناهندگی را می دهد، اما پس از انجام همه کارهای روند پناهندگی، تصمیم نهایی روی دوسیه اش تا زمان ارائه گزارش وزارت خارجه در مورد امنیت افغانستان گرفته نمی شود.

یک سخنگوی اداره امور مهاجران و پناهندگان آلمان گفت که به تعلیق درآمدن  موقت تصمیم گیری نهایی روی دوسیه های پناهندگی اتباع افغانستان براساس ماده یازدهم قانون پناهندگی اتخاذ شده و ممکن است تصمیم گیری روی درخواست های پناهندگی آنها شش ماه تا یک سال معطل بماند: «علاوه براین وزارت امور داخله نیز پذیرفته است، تا زمانی که وزارت امور خارجه گزارش نهایی اش را در مورد وضع امنیتی افغانستان ارائه می کند، فقط گروه خاصی از مهاجران برگشت داده شوند».

کسی که فریب بدهد

همزمان با این فیصله شده که تصمیم گیری روی درخواست های پناهندگی پناهجویانی که جرم انجام دهند، به شمول اخراج شان به افغانستان ادامه خواهد داشت؛ همچنان روی پرونده آن عده از اتباع افغانستان که به اداره های فدرال هویت خود را جعل  کرده باشند، در وضعیت کنونی تصمیم گیری نهایی صورت خواهد گرفت.

براساس آمار ارائه شده از سوی اداره امور مهاجران و پناهندگان آلمان، تا پایان ماه می سال جاری میلادی روی ۲۹ هزار و ۴۹۸ درخواست پناهندگی اتباع افغانستان کار صورت گرفته است. از این میان تا ۳۱ ماه می ۱۴ هزار و ۳۱۲ تبعه این کشور نامه ترک خاک آلمان را دریافت کرده و ۱۰ هزار و ۲۴۰ تن شان با وجود رد شدن درخواست پناهندگی شان، یک ویزه اقامت تحملی یا “دولدونگ” دریافت کرده اند. امکان اخراج شان این افراد به کشور اصلی شان ممکن نبوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا