اجتماعیِتیتر یک

کار ساخت اولین خط متروبس در کابل شروع شد

عبدالله حبیب زی، سرپرست شهرداری کابل امروز پنجشنبه ( ۲۵ جوزا ) در نشستی خبری در کابل 16 پروژه جاده سازی را در حضور سرور دانش معاون ریاست جمهوری امضا کرد.

آقای حبیب زی هنگام امضای قراردادها این پروژه ها گفت که “براساس این قرارداد ها کار شانزده پروژه سرکسازی که ۲۸۵ کیلومتر جاده را احتوا می کند، تاپایان سال روان تکمیل وبه بهره برداری خواهد رسید.”

آقای حبیب‌زی همچنین گفت”امروز روز تاریخی است که احداث اولین خط متروبس عملاً افتتاح می شود و در حدود یک سال به بهره برداری سپرده خواهد که ما در سال آینده شاهد فعالیت اولین خط متروبس در شهر کابل خواهیم بود”.

سرپرست شهرداری کابل افزود که در سال آینده یک متروبس دیگر نیز ساخته خواهد شد وی افزود:”ما در آخر سال جاری خط دیگری متروبس را افتتاح خواهیم کرد و تا سه سال آینده در حدود ۱۱۱ کیلومتر خط متروبس در شهر کابل افتتاح خواهد شد”.

آقای حبیب‌زی بیان داشت که قرار است در سال جاری حدود ۳۷۵ کیلومتر جاده به ارزش مجموعی ۱۳۳ میلیون دالر به شکل آسفالت و کانکریت در شهر کابل ساخته شود. وی تاکید می کند که این پروژه‌ها با تمام معیارهای جاده سازی طراحی و مطالعه شده است.

شهردار کابل همچنین گفت کار اعمار دو سرک که جاده شهید مزاری را به سرک کمپنی وصل می کند نیز در سال جاری به پایان می رسد.

حبیب زی همچنین از احداث شش پارک تفریحی تا ختم سال جاری در کابل خبر داد و گفت که ایجاد فضای سبز، مدیریت آب های سطحی، تنویر و زیبا سازی جاده ها و سیستم آدرسی دهی مناسب از جمله اولویت های کاری شاروالی کابل است که در سال جاری کار تطبیق و اجرایی شدن آن آغاز می گردد.

در همین حال سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری می‌گوید شهرداری کابل زمانی در مسوولیت‌های خود موفق خواهد شد که شهروندان کابل با این اداره همکاری کنند. آقای دانش از علما، فرهنگیان، بزرگان و جامعه مدنی می‌خواهد که با شهرداری کابل همکاری کنند.

معاون رییس جمهور با اشاره به نقش اساسی و بنیادی مردم و شاروالی در تنظیم حیات ملی و امور توسعه شهری گفت که براساس قانون اساسی، برای مدیریت تمام امور شهری و در همه عرصه ها صلاحیت کامل به شاروال و مجالس منتخب شاروالی داده شده است. وی گفت که این بدان معنا است که شاروالی یک نهاد کلیدی مستقل و غیر حکومتی و تمثیل کننده اراده مردم هر شهر است و مکلف است که در حدود امکانات و بودجه خود، خدمات شهری را برای تمام شهروندان بدون هیچ گونه تبعیض و بر اساس حقوق برابر شهروندی و مطابق به خواست های خود مردم تأمین نماید.

استاد دانش گفت که در طول یک و نیم دهه اخیر، شهر کابل و شهریان کابل از کمک ها و برنامه های انکشافی سهم بسیار اندک و ناچیز داشته اند. هنوز هم حاشیه نشینی در کابل بیداد می کند و اکثریت نفوس شهر در حاشیه های شهر به گونه ای زندگی می کنند که از دسترسی به خدمات مناسب و مورد نیاز محروم هستند.

معاون رییس جمهور با اشاره به ضرورت اصلاحات در امور شاروالی برای مبارزه با فساد و ساده سازی روند اجراآت و ارائه خدمات مناسب و معیاری برای شهروندان کابل تأکید کرد که باید تشکیل شاروالی کابل از نو مطابق نیاز و ضرورت و با استندردهای عصری و معیارهای لازم در امور ارائه شهرداری، مورد بازنگری قرار گرفته و در همه بست ها و سمت های مرکز و نواحی، اشخاص مسلکی، متخصص، تحصیل کرده، جوان، با انرژی، پاکدست و باکفایت گمارده شوند.

استاد دانش با اشاره به نقش مردم در نظارت و انتخاب شاروالی ها گفت: وقت آن فرا رسیده که دولت و به طور خاص شاروالی ها و کمیسیون مستقل انتخابات، بیش از این تعلل نکرده و حکم قانون اساسی را تطبیق نمایند و شاروال ها و مجالس شاروالی و حد اقل شاروال های شهرهای مهم کشور از طریق انتخابات آزاد و عمومی و مستقیم مردم تعیین گردد.

استاد دانش با اشاره به مشکلات شهروندان کابل در زمینه دسترسی به خدمات عمومی مناسب، عدم سرک های معیاری، عدم فضای سبز و پارک های عمومی، نبود ترانسپورت عمومی، نداشتن آب و برق و نداشتن تعمیر مکتب و کلینیک و شفاخانه در بسیاری از نواحی را از جمله مشکلات موجود عنوان کرد که شاروالی کابل باید برای آن میکانیزم و برنامه های مؤثر داشته باشد.

معاون رییس جمهورتعیین بازارها و محلات خاص برای اصناف و دست فروشان، تأسیس و یا جابجایی مراکز آموزشی، درمانی، خدماتی و اداری، تلاش برای جذب سکتور خصوصی و ایجاد سهولت برای آنان جهت سرمایه گذاری در پروژه های شهری و همکاری همشهریان کابل با اداره شاروالی کابل را از جمله عوامل مؤثر در راستای بهتر شدن خدمات شهری عنوان کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا