امنیت و جرایمبین الملل

مقام های امریکایی خواهان افزایش نیرو در افغانستان شدند

این پیشنهاد که قرار است از سوی دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا تایید شود، دوماه پیش توسط وزارت دفاع امریکا، وزارت امور خارجه و نهادهای استخباراتی و برخی سازمان‌های دولتی دیگر این کشور بطور کلی بررسی شد.

همچنان جنرال جان نیکلسون، فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در افغانستان در ماه فبروری به کنگره امریکا در مورد افزایش نیروها گفته بود: “نیروهای امریکایی در افغانستان دو ماموریت اساسی آموزش و مشوره‌دهی را برعهده دارند، اما این نیروها‌ با کمبود همتایان امریکایی برای آموزش و مشوره‌دهی روبرو هستند.”

شمار نیروهای خارجی در افغانستان در کل به ۱۳۰۰۰ تن می‌رسد که ۸۴۰۰ سرباز آن شهروندان امریکا استند.

رسانه‌های غربی نوشته اند که مقام‌های امریکایی افزایش ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ نیرو به شمول صدها نیروی ویژه عملیاتی، برای جنگ افغانستان درخواست کرده اند. درکنار این از سایر کشورهای عضو ناتو نیز خواسته اند تا چندهزار نیروی نظامی بیشتر به افغانستان بفرستند.

انتظار می‌رود که آقای ترمپ در مورد استراتیژی‌ تازه کشورش بشمول افزایش نیروها برای افغانستان، پیش از نشست ناتو در ۲۵ ماه “می” میلادی در بروکسل، تصمیم خود را نهایی و اعلام کند.

با این همه، مشاوران ترمپ به شمول جنرال مک مستر، مشاور امنیت ملی او، گفته اند که راهبرد تازه و افزایش نیروهای امریکای در افغانستان، مربوط به مبارزه دولت افغانستان در راستای فساد و حکومتداری می شود، چنانچه اگر رییس جمهور غنی فرماندهان شایسته را در نهادهای نظامی مقرر کند و در راستای مبارزه با فساد اداری، گام‌های جدی بردارد، امریکا و جامعه جهانی حمایت‌های شان را از این کشور بیشتر خواهند کرد.

به نقل از روزنامه نیویارک تایمز، نگرانی دیگر مقام‌های امریکایی بخاطر مشخص نشدن راهبرد تازه امریکا در مورد پناهگاه‌های امن هراس‌افگنان در بیرون مرزهای افغانستان است.

جنرال نیکلسون، در مورد این نگرانی در کنگره‌ای امریکا گفت: “این بسیار مشکل است تا میدان جنگ را برنده شوید درحالیکه دشمن شما در پناهگاه‌های امن بیرون مرزی جابجا شوند و از پشتیبانی خارجی برخوردار باشد”. آقای نیکلسون از کنگره امریکا خواست تا سیاست آمریکا درمورد پاکستان، بازبینی و بررسی جامع شود.

پیش از این نیز در سال ۲۰۱۲ میلادی ۳۰۰۰۰ نیروی امریکایی در افغانستان از سوی بارک اوباما، رییس جمهور پیشین آن کشور، پیشنهاد و فرستاده شده بود.

شمار نیروهای امریکایی در افغانستان تا سال ۲۰۱۴ میلادی به صدهزار نیرو می‌رسید که پس از راهبرد خروج، این شمار به کمتر از ده هزار کاهش یافت و شیوه ماموریت آموزشی و مشوره‌دهی را بخود گرفت.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا