اجتماعیاقتصاد

سیاست گذاری های دولت قبل، کشور را متکی به برق وارداتی کرد

آقای عثمانی امروز دوشنبه در نشست ملی مهندسی برق در کابل گفت که اتکای بیش از حد به برق وارداتی، امنیت انرژی را با مشکل مواجه کرده است و نقص مالی به وجود اورده است.

او اضافه کرد، از سال 2003 میلادی تاکنون، 1.3 میلیارد دالر بابت برق به کشورهای خارجی پول پرداخت شده است و این روش چندان مطمین نیز نیست.

وزیر انرژی و اب ادامه داد که در سال های گذشته، قیمت گاز که منبع اصلی تولید گاز است، کاهش یافت اما قیمت خرید برق همچنان افزایش یافت.

او به مشکل دیگر برق وارداتی اشاره کرد و گفت که برق وارداتی با دالر خریداری می شود و به افغانی به فروش می رسد که نوسان قیمت دالر نیز مشکلاتی را به بار می اورد. سال گذشته 25 درصد قیمت برق افزایش یافت.

وزیر انرژی و اب خاطر نشان کرد که ما نیازمند برق وارداتی هستیم ولی نباید متکی به این برق باشیم. وی ادامه داد که برای خودکفایی در انرژی برق نیازمند 4-5 میلیارد دالر هستیم.

وزارت انرژی و اب به مناسبت هفته انرژی پایدار، نمایشگاه و نشستی را در حضور مقام های بلند رتبه دولتی در کابل برگزار کرد تا زمینه ساز تولید دانش و زیرساخت ها شود.

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت نیز در این نشست گفت که افغانستان در عرصۀ انرژی در میان‌مدت و درازمدت ظرفیت رسیدن به خودکفایی را دارد.

رییس اجرایی، پس از امنیت، نقش انرژی در زندگی مردم افغانستان را مهم، موثر و حیاتی برشمرد و تاکید کرد که بدون انرژی رسیدن به توسعه پایدار ناممکن است.

آقای عبدالله در حالی که تصمیم دولت برای وارد نمودن انرژی از کشورهای همسایه را یگانه گزینۀ دولت در آن‌زمان دانست، اعلام نمود که در میان مدت و دراز مدت، افغانستان در عرصۀ انرژی، ظرفیت رسیدن به خودکفایی و صدور آن به کشورهای همسایه را نیز دارد.

رییس اجرایی ضمن امتنان از تلاش‌های وزارت انرژی و آب به خاطر ظرفیت‌هایی که ایجاد نموده و خلاقیت‌هایی که در راستای رسیدن به خودکفایی در این بخش انجام داده و می‌دهد، از فعالیت‌های شرکت برشنا نیز قدردانی نمود.

رییس اجرایی با بیان اینکه لازمه تامین انرژی دوامدار و رسیدن به توسعه پایدار استفاده بهینه و خردمندانه از انرژی می‌باشد، از تمام شهروندان کشور خواست تا در مصرف برق صرفه‌جویی نمایند.

رییس اجرایی جوانان و ظرفیت‌های رو به رشد آنان را بزرگ‌ترین مایه امیدواری برای رسیدن به خودکفایی در عرصه انرژی دانست و تاکید کرد که افغانستان توانایی تبدیل شدن به یک نمونۀ عالی در توسعه پایدار را دارد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا