اجتماعی

در سه روز 8.8 میلیون کودک در کشور واکسین خواهند شد

این کمپین از هشتم حمل سال روان آغاز و سه روز ادامه خواهد داشت، در این کمپین حدود 7.9 میلیون کودک بین 6 ماهه تا 5 ساله نیز کپسول های ویتامین ” A” داده می شود. این کپسول ها به خاطر بلند بردن مقاومت وجود آنان در برابر امراض تطبیق می شود.

وزارت صحت عامه گفته است که این کمپین در ولایت های بامیان، دایکندی و غور به خاطر مشکلات اقلیمی و سردی هوا تطبیق نمی شود.

فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه روز گذشته (یکشنبه) طی مراسمی، این کمپاین ملی را با چکاندن دو قطره واکسین پولیو به دهان یک طفل رسماً افتتاح کرد. او از تمامی طرف های درگیر جنگ خواست که به بی طرفی برنامه واکسین پولیو توجه کنند.

وزیر صحت عامه، واکسین پولیو را از مهمترین اسباب پیشگیری و قایه مرض فلج اطفال عنوان نموده، افزود که اکثر کشور های جهان با تطبیق این واکسین، مرض فلج اطفال را ریشه کن ساخته است و پولیو از آن جمله امراضی است که به صورت کامل محو میگردد. چنانچه که مرض چیچک یک زمانی وجود داشت و با تطبیق واکسین اکنون از بین رفته است و مردم به آن مصاب نمی ګردند.

در این کمپاین حدود ۶۵ هزار کارکنان صحی آموزش دیده در تمام کشور خانه به خانه می روند و کودکان زیر 5 سال را واکسین می کنند. علاوه بر این سه روز متوالی، واکسیناتوران در روز جمعه همین هفته نیز به خاطر واکسین نمودن اطفال بازمانده دوباره به فامیل ها مراجعه خواهند کرد تا هیچ طفل افغان از واکسین محروم نماند.

پولیو تداوی ندارد و تنها از طریق واکسین وقایه میگردد. واکسین پولیو کاملا مصئون بوده، حتی برای اطفال نوزاد و مریض کدام عوارض جانبی ندارد.

در این مراسم مولوی سمع الله ریحان و مفتی شمس الرحمن فروتن نیز پیرامون اهمیت واکسین پولیو برای اطفال از دیدګاه شریعت اسلامی صحبت نموده و تطبیق آن را به خاطر بهبود صحت اطفال و جلوګیری از معیوبیت دایمی حتمی وضروری پنداشتند.

ریچارت پیپر کورن نماینده سازمان صحی جهان و خانم ادیلی خضر نماینده اداره یونیسف، تعهد شان را در راستای تداوم همکاری شان مبنی بر محو پولیو بار دیگر ابراز داشتند و ریشه کنی مرض فلج اطفال را یک اولویت صحی به سطح جهان عنوان نمودند.

افغانستان، پاکستان و نایجریا سه کشور اند در جهان که تا هنوز هم پولیو در آنها وجود دارد.

افغانستان به محو مرض فلج اطفال نسبت به هر زمان گذشته نزدیک شده است. تعداد واقعات مثبت پولیو از ۲۰ واقعه در سال ۲۰۱۵ به ۱۳ واقعه در سال ۲۰۱۶ کاهش یافت و آن هم از چهار ولسوالی؛( ۷ واقعه از ولسوالی برمل پکتیکا، ۴ واقعه از ولسوالی شیگل کنر، ۱ واقعه از ولسوالی نوزاد هلمند و ۱واقعه از ولسوالی شاولی کوت قندهار) گزارش داده شد است و متباقی ۹۹ فیصد ولسوالی های افغانستان در سال گذشته میلادی هیچ گونه واقعه مثبت پولیو نداشته است.

درسال روان میلادی دو واقعه مثبت پولیو از ولایات قندهار و هلمند گزارش شده است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا