رئیس جمهوری: شهید مزاری منادی عدالت اجتماعی برای کشور بود

همایشی به مناسبت بیست و دومین سالروز شهادت عبدالعلی مزاری امروز جمعه 6 حوت با حضور سرور دانش معاونت ریاست جمهوری، عبدالله عبدالله رئیس اجرایی، حامد کرزی رئیس جمهوری پیشین، سبقت الله مجددی رهبر جهادی و محمد محقق معاون ریاست اجرایی و ده ها تن از اعضای کابینه، نمایندگان مجلس، رهبران جهادی و هزاران شهروندان در کابل برگزار شد.
رئیس جمهوری در پیامی گفت: دولت وقتی اندیشه های مزاری را مطالعه کرد، تصمیم گرفت که لقب “شهید وحدت ملی” را به وی اعطا کند.
آقای غنی از خصوصیات شهید مزاری را منحصر به فرد خواند و گفت که وی در اوج نفاق و نفرت، از همبستگی و همدلی سخن می زد.
رئیس جمهوری همچنین افزود که در سخنان شهید مزاری همیشه عدالت اجتماعی وجود داشت. به گفته رئیس جمهوری این خصیصهها بود که هنوز بعد از 22 سال شهید مزاری در بین مردم جایگاه دارد.
محمداشرف غنی در قسمتی دیگر از سخنان خود گفت که اندیشه های شهید مزاری ایجاب می کند که به نام وی، مراکز فرهنگی و پژوهشی بزرگ را ایجاد کنیم.
رئیس جمهوری وعده داده است که اگر کتابخانه ای به نام “شهید مزاری” ساخته شود، تمامی کتاب های مورد نیاز را اهدا کند.
مزاری زندگی خود را در راه خدا وقف کرد
عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت نیز در این همایش در وصف اندیشه ها و کارکردهای شهید مزاری سخنان زیادی را ایراد کرد.
آقای عبدالله گفت که درسی که از شهید مزاری باقی مانده است، وقف کردن خود در راه خدا و مردم است. او اضافه کرد که اهداف شهید مزاری همواره ملی و استوار بر شایسته سالاری و حقوق مساوی بود.
در این نشست یکی از سخنرانان از سران دولتی خواسته بود که به نام شهید مزاری مدالی زده شود. آقای عبدالله نیز اظهار امیدواری کرد که تا سال دیگر این اقدام صورت بگیرد و عملی شود.
سبقت الله مجددی، رهبر جهادی نیز در همایش سخنرانی کرد، او گفت که صفاتی که شهید مزاری داشت، در مجاهدان کنونی ما کمتر وجود دارد.
آقای مجددی اضافه کرد که ارادتی که به شهید مزاری دارم مرا واداشت که در حالت مریضی نیز در این همایش شرکت کنم. او گفت که در وصف شهید مزاری سخنرانی کردن نیاز به ساعت ها دارد اما اکنون شرایط مهیا نیست.
اندیشه های مزاری در قانون اساسی
محمد محقق، معاونت ریاست اجرایی نیز در این همایش ابراز کرد که خواسته و اندیشه های شهید مزاری اکنون همه موارد آن در قانون اساسی کشور جای گرفته است.
آقای محقق از عدالت اجتماعی، تساوی جنسیتی، حقوق اقوام و اقلیت ها و تقسیم واحدهای اداری نام برد و گفت این موارد گوشه ای از اندیشه و اهداف شهید مزاری بود که اکنون در قانون اساسی جای گرفته است.
وی همچنین به پیشنهادی که به ریاست جمهوری در پیوند به تقسیم واحدهای اداری داده شده است یکبار دیگر تاکید کرد و از رئیس جمهوری خواست که در این مورد تصمیم قطعی را اجرایی کند.
آقای محقق همچنین پیشنهاد کرد که مشارکت ملی نیز نباید فقط در شعار وجود داشته باشد، او گفت که برخی از وزیران صلاحیت کمتری دارد و تحقیر می شود. وی علاوه کرد که این چنین کارها نباید صورت گیرد.
گفتنی است که شهید مزاری نیز به دلیل تعصبات و تبعیض های که علیه برخی از اقوام کشور صورت گرفته بود، کمر مبارزه بست و تا خون در بدن داشت ایستادگی کرد.
آقای مزاری در 22 حوت 22 سال پیش، توسط گروه تروریستی طالبان به شهادت رسید.