اجتماعی

نشستی به منظور حمایت از زنان بلند رتبه دولتی برگزار شد

دفتر مطبوعاتی ریاست اجرایی نوشته است که این نشست بعدازظهر امروز (چهارشنبه) در کاخ سپیدار برگزار شد و در آن سخنرانان بر از میان برداشتن چالش‌ها و مشکلات در برابر زنان کارکن در نهادهای دولتی تاکید کرده و گسترش حضور زنان در رده‌های تصمیم‌ گیری را مهم و ضروری خواندند.

در ابتدا «نسرین ابوبکر» مشاور رسانه ‌ای ریاست اجرایی کشور ضمن خوش ‌آمدگویی به مهمانان گفت: “این نخستین برنامه ای ا‌ست که در این سطح در حکومت وحدت ملی برگزار می‌شود.”

خانم ابوبکر با اشاره به اهداف “نشست حمایتی از زنان بلندرتبۀ حکومتی” افزود: “ما تلاش می کنیم یک شبکه وسیع ارتباطی را میان زنان نهادهای دولتی در سطوح بالایی و میانی ایجاد نماییم.”

مشاور ریاست اجرایی بر حمایت و پشتیبانی از زنان “تصمیم‌گیرنده” در نهادهای دولتی افغانستان تأکید ورزید و گفت که کارکردها و تلاش‌های آنان باید بازتاب داده شود.

سپس دلبر نظری وزیر امور زنان گفت که حضور زنان در سطوح رهبری و تصمیم ‌گیری نهادهای دولتی قابل توجه بوده است.

او تصریح کرد که در حکومت وحدت ملی، 165 فرمان و حکم ریاست ‌جمهوری و مصوبه شورای وزیران در خصوص توجه و حمایت از زنان صادر شده است.

خانم نظری با تشریح برنامه ‌ها و کارکردهای وزارت امور زنان اضافه کرد که پلان استراتژیک پنج‌سالۀ این وزارت در حال نهایی ‌شدن می‌باشد.

وزیر امور زنان گفت که در حکومت وحدت ملی، روند حمایت از تحصیل زنان در مقاطع لیسانس و ماستری ادامه دارد.

فریده مومند وزیر تحصیلات عالی نیز که در این نشست حضور داشت ضمن قدردانی از برگزاری این نشست، گفت که چنین برنامه‌ هایی به آن‌ها قوت قلب می‌دهد.

خانم مومند نقش زنان در عرصه‌ های تحصیلی و سیاسی را مؤثر خواند و اضافه کرد که وزارت تحصیلات عالی به زنان در ریاست‌ دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها و معاونت‌ ریاست‌ها، آمریت‌های دیپارتمنت و جندر سهم برجسته داده است.

وزیر تحصیلات عالی همچنین گفت که آنان میزان حضور بانوان را در آزمون کانکور افزایش داده اند و در اهدای بورسیه ‌ها در مقاطع لیسانس و ماستری هم به زنان سهم قابل توجهی داده‌ اند.

خانم مومند افزود که دست کم 251 خانم را در بورسیه‌های ماستری و دکترا به خارج از کشور فرستاده ‌اند.

وزیر تحصیلات عالی برای بهبود وضعیت زنان در نهادهای دولتی پیشنهادهایی را نیز ارایه کرد و گفت که نقش منفعل زنان در عرصه‌ های اجتماعی باید به نقش فعال تبدیل شود.

به گفتۀ فریده مومند، برجسته ‌ساختن حضور و نقش فعال زنان در عرصه ‌های اجتماعی و دولت ‌داری مسئولیت همه شهروندان می‌ باشد.

او پیشنهاد کرد که روند آگاهی ‌دهی در مناطق دوردست به منظور فرستادن دختران به مکاتب روی دست گرفته شود.

در ادامه سیده مژگان مصطفوی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ به ایراد سخن پرداخت و گفت که در حکومت وحدت ملی در زمینه توجه به زنان کار چشمگیر صورت گرفته؛ اما کارکردها در این عرصه انعکاس لازم نیافته است.

خانم مصطفوی به ریاست اجرایی کشور پیشنهاد داد که در راستای بازتاب کارکردها و دستاوردها در زمینه حمایت از حضور زنان در نهادهای دولتی و عمومی، استراتژی جامع و مدونی را ترتیب دهند تا کارکردها بهتر انعکاس یابد.

در پایان این جلسه نیز، انجنیر محمد خان معاون اول ریاست اجرایی کشور صحبت کرد.

او با اشاره به 26 دلو سالروز خروج قشون سرخ شوروی از افغانستان گفت که نقش زنان در پیروزی جهاد مردم افغانستان، کمتر از مردها نبوده است.

او افزود: “هرزمانی ‌که از افتخارات جهاد یاد می‌شود، نخست باید از سهم زنان در این زمینه یاد شود”.

انجنیر محمدخان با تاکید بر افزایش نقش و سهم زنان در عرصه‌ های سیاسی و اجتماعی خاطر نشان ساخت که زنان باید به خاطر قابلیت‌ها و توانمندی‌ هایشان در نهادهای دولتی استخدام شوند، نه به خاطر این ‌که تنها فضایی را اشغال نمایند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا