اجتماعی

بازگشت مهاجران بدون مدرک بیشتر شده است

 

سید حسین عالمی بلخی امروز (دوشنبه) در اجلاس سه جانبه ایران، افغانستان و کمیساریا ملل متحد گفت که در سال قبل میلادی حدود 17 هزار نفر مهاجر بدون مدرک برگشت اما در سال جاری بیش از 45 هزار به وطن برگشته اند.

آقای عالمی افزود که در سال جاری بازگشت داوطلبانه رشد قابل ملاحظه ای داشته اشت و پیشبینی می شود که تا آخر سال، بیش از 54 هزار تن مهاجر بدون مدرک و حدود 100 هزار تن پناهنده با مدرک به طور داوطلبانه به کشور برگردد.

در برنامه های وزارت امور مهاجران گنجانده شده است که سال 2016 میلادی 100 تا 150 هزار پناهنده دارای مدرک به کشور برگردد.

وزارت امور مهاجران از بازگشت داوطلبانه پناهندگان خرسند است و این ارقام را قناعت بخش می داند.

در کشور ایران، حدود 2.5 میلیون پناهنده زندگی می کنند که 800 هزار تن آنان پاسپورت، 800 هزار نفر دارای کارت پناهندگی و مابقی فاقد مدرک اند.

در همین حال، به منظور بازگشت دواطلبانه مهاجران و مساعد شدن شرایط برای برگشت وزارت امور مهاجران، کشور ایران و کمیساریا سازمان ملل در امور پناهندگان جلسه ای را برگزار کرده بودند.

این جلسه با حضور نمایندگانی از کشور ایران، کمیساریای ملل متحد و وزارت مهاجران برگزار شد و روی راهکارها و مهیا شدن شرایط برای برگشت گفتگو صورت گرفت.

مایا امیرتونگا، نماینده کمیساریا سازمان ملل در امور پناهندگان در افغانستان در این نشست گفت که بازگشت داوطلبانه افغان های مهاجر یک دستاورد بزرگ برای دولت محسوب می شود.

خانم امیرتونگا افزود، تاکنون مهاجران در حالت انتظار وجود داشتند اما با تلاش های حکومت وحدت ملی برای صلح، امید مهاجران برای بازگشت بیشتر شده است.

این نماینده کمیساریای سازمان ملل خاطر نشان کرد که باید فعالیت هایی صورت گیرد که بازگشت دواطلبانه باشد. امنیت و اسکان از عامل هایی است که بازگشت مهاجران را تسریع می کند.

وی اظهار کرد که ناامنی بزرگترین چالش فراروی برگشت دواطلبانه است در حدی که کمیساریای سازمان ملل نیز نمی تواند در برخی از ولایت های ناامن برود.

او تاکید که بازگشت باید به صورت تدریجی و آهسته صورت گیرد.

احمد محمدی فر، مدیر کل اداره اتباع ایران، در همین حال گفت: ایران طی سه دهه اخیر پذیرایی بیشترین جمعیت پناهنده در جهان بوده است.

وی افزود که بیشترین این مهاجران افغانستانی است که 97 درصد شان در شهرها ساکن اند.

آقای محمدی فر خاطر نشان کرد، ایران طی این سال ها از بودجه خود و اندکی از کمک های بین المللی هزینه های مهاجران را برعهده گرفته است.

مدیر کل اداره اتباع ایران می گوید که در سال های 80 تا 92 بیش از 2 میلیون دانش آموز از نعمت سواد بهرمند شده اند و در حاضر نیز 360 هزار دانش آموز در ایران در حال تحصیل اند. 17 هزار تن دیگر نیز در دانشگاه ها تحصیل می کنند.

سه دهه جنگ و ناامنی میلیون ها تن از افغان ها را مجبور به ترک وطن کرده است.

در حال حاضر نیز سیر مهاجرت های قانونی و غیر قانونی افغان ها نسبت به سال های قبل بیشتر شده است.

به گفته مقام های ریاست پاسپورت در حال حاضر روزانه در کابل بیش از 5 هزار تن متقاضی پاسپورت هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا