سیاستِتیتر یک

ایالات متحده آمریکا متعهد به حمایت از افغانستان خواهد ماند

لازم به ذکر است که رئیس پنتاگون امروز جمعه در سفری از پیش اعلام نشده وارد افغانستان شد و با مقامات ارشد کشور به شمول محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور و سربازان آمریکایی مستقر در کشور دیدار کرد.

اشتون کارتر در کنفرانسی مشترک با آقای غنی گفت “آمریکا نسبت به افغانستانی با ثبات و با اقتدار متعهد می باشد و در آینده نیز خواهد بود.”

این در حالیست که دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا تاکنون در خصوص سیاست خارجی دولتش در قبال افغانستان جزئیات بسیار کمی ارائه کرده است؛ جایی که هم اکنون نزدیک به 10 هزار سرباز آمریکایی پس از 15 سال جنگ با شورشیان طالبان همچنان حضور دارند.

مسئله افغانستان در کمپاین های انتخاباتی پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کمتر مورد توجه نامزدان قرار گرفت.

دونالد ترامپ اما در آن دوران یک بار گفته بود که کشورش باید روند «ملت سازی» را متوقف کند.

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور و دونالد ترامپ اما هفته گذشته در یک مکالمه تلفونی با یکدیگر در خصوص تهدیدهای تروریزم که دو کشور با آن مواجه هستند به گفتگو پرداختند.

در همین حال، جنرال جان نیکلسون فرمانده نیروهای خارجی در افغانستان امروز در پایگاه هوایی بگرام به خبرنگاران گفت “این برای آمریکا بسیار مهم است که نسبت به افغانستان متعهد بماند.”

وی افزود “سیاست ما برای داشتن تلاش های دوامدار ضد تروریستی با شریک افغان مان، به نظر من، بسیار مهم است و امری است که ما نیاز به ادامه آن داریم.”

نیکلسون گفت رهبران پنج سازمان از 20 سازمان شورشی در منطقه افغانستان و پاکستان کشته شده اند و گروه داعش نیز به دو سوم مناطق تحت کنترولش را از دست داده است، و این روند باید ادامه یابد.

اشتون کارتر نیز گفت “آمریکا نمی تواند پس از 15 سال جنگ و صرف صدها میلیارد دالر هزینه و کشته شدن 2200 سرباز آمریکایی، ماموریت افغانستان را رها کند.”

وی افزود “هدفی که ما در افغانستان به دنبال آن هستیم بسیار شفاف و دوامدار است. ما می خواهیم از تکرار رویدادهایی چون حملات یازده سپتامبر علیه خاک آمریکا جلوگیری کنیم و به افغانستان کمک نماییم تا به اندازه کافی ثبات پیدا کند تا متحدی امنیتی برای آمریکا و غرب در آینده بماند.”

او همچنین علاوه کرد “در واقع داشتن یک شریک امنیتی با ثبات که تمایل به همکاری با آمریکا داشته باشد، یک دارایی برای ما محسوب می گردد.”

این گفته ها در حالی مطرح می گردد که گفته می شود با وجود پیشرفت در سیستم دفاعی دولت افغانستان، شورشیان طالبان اما همچنان با استفاده از پناهگاه های امن در پاکستان اهرم فشار علیه دولت افغانستان بدست می آورند. براساس تخمین نظامیان آمریکایی در افغانستان، دولت افغانستان هم اکنون کنترول دو سوم کل جمعیت افغانستان را دارد، و 10 فیصد جمعیت افغانستان تحت نفوذ شورشیان طالبان است و مابقی مناطق درگیری می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا