اجتماعی

کاربرانی که از فیسبوک استفاده نادرست می کنند تحت تعقیب قرار می گیرند

کمال سادات معین امور جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور می گوید که در طرح تعدیل قانون جدید رسانه ها، کاربران افغانستانی که از صفحه اجتماعی فیس بوک به درستی استفاده نکنند، تحقیب قرار گرفته و صفحه اجتماعی شان مسدود خواهد شد.

آقای سادات گفت که این طرح تعدیل قانون رسانه ها آماده شده و به ریاست جمهوری فرستاده شده است، و در صورت تایید از سوی کابینه، طرح پیگیری کاربران بی اخلاق فیسبوک اجرا خواهد شد.

ویکیپدیا نوشته است که شبکه اجتماعی فیس بوک در اوایل سال 2004 میلادی توسط یک دانشجوی آمریکایی در دانشگاه هاروارد بوجود آمد.

کاربران برای بهره‌ گیری کامل از فیسبوک باید در آن نام ‌نویسی کنند. پس از نام‌ نویسی، امکان ایجاد نمایهٔ شخصی، افزودن دیگر کاربران به لیست دوستان، فرستادن و دریافت پیام و دریافت آگاه ‌سازی از تغییرات دوستان خود فراهم می‌گردد.

علاوه بر این موارد، پیوستن به گروه‌ های مورد علاقه، یافتن همکاران، همصنفی، پسندیدن پستها، بیان دیدگاه و دسته ‌بندی دوستان از امکانات دیگر این سیستم است.

در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۲ میلادی تعداد اعضای این وب ‌سایت از مرز ۱ میلیارد نفر گذشت، که به گفتهه خود فیس‌بوک بیش از 8 فیصد آن‌ ها کاربران جعلی هستند.

فیس بوک همچنان که طرفداران بسیاری میان مردم پیدا کرد، منتقدان سرسختی نیز دارد.

جولیان آسانژ موسس وب سایت ویکی لیکس می‌ گوید:

فیس ‌بوک تنفر آمیزترین ابزار جاسوسی است که تاکنون ایجاد شده ‌است. هر کس که نام و مشخصات دوستان خود را به شبکه اجتماعی فیس‌بوک اضافه می‌ کند باید بداند که به شکل رایگان در خدمت دستگاه‌ های اطلاعاتی آمریکاست و این گنجینه اطلاعاتی را برای آنها تکمیل می‌کند.

به گفتهه وی، فیسبوک یک گنجینه اطلاعاتی بسیار بزرگ از نام و پیشینهه افراد است که کاربران آن را به شکل داوطلبانه در اختیار این شبکه اجتماعی قرار می‌ دهند، ولی این ابزار توسط دستگاه ‌های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا مورد بهره‌ برداری قرار می‌گیرد.

دسترسی این دستگاه‌های اطلاعاتی به اطلاعات ذخیره شده در فیس‌بوک آن را به یک ابزار خطرناک بدل کرده‌است.

از سویی دیگر، فیسبوک در مقاله ‌ای در دسامبر ۲۰۱۳ اعلام کرد، که از این امکان برخوردار است که می‌ تواند پیش‌ نویس نوشته‌ های کاربران را که نهایتا تصمیم به انتشار آن‌ ها نمی‌ گیرد، همانطور که تایپ می ‌شوند، ذخیره و نگه‌ داری کند.

مقاله مشخص می‌ کند که فیسبوک بر اندیشه‌های اشخاص حتی بدون انتشار نظارت دارد.

هنگام نوشتن در فیسبوک، این شبکه اجتماعی کدهایی را به مرورگر شما ارسال می‌ کند و این کدها به صورت اتوماتیک آنچه را که شما تایپ می‌ کنید، تحلیل می‌ کند و به فیسبوک گزارش می‌ دهد.

فیسبوک این اقدام را که کاربر چیزی می‌ نویسد و از انتشار آن صرف‌ نظر می‌کند خودسانسوری تلقی کرده است.

در اوایل سال ۲۰۱۴ هزاران کاربر فیسبوک با تشکیل یک کمپاین اعتراض‌ آمیز و انتشار یک نامه سرگشاده آنلاین که ۲۷ هزار امضا کننده یافت، خواستار آن شدند تا فیسبوک از رهگیری اندیشه ‌های منتشرنشده ‌شان دست بکشد.

یک سخنگوی فیس‌بوک در پاسخ گفت: «فیسبوک محتوایی را که کاربران تصمیم گرفته‌ اند تا آن را منتشر نکنند گردآوری یا رهگیری نمی‌کند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا