زن افغانستانی هنرمند سنت شکنی می کند/ او از زنان می خواهد که نترسند
خانم ماریا اقبال با فعالیت های خویش نه تنها به چهره کلیشه ای زنان در افغانستان می خواهد خاتمه دهد، بلکه به دنبال آن است تا تغییری در زندگی زنان در افغانستان بوجود آورد.
خانم ماریا اقبال که به تنهایی در دوبی زندگی می کند، در پنج سال گذشته عمده فعالیت هایش نقاشی بوده است، و خود را پیرو سبک پاپ می داند. کارهای او عمدتا از فرهنگ پاپ نشات می گیرند.
خانم اقبال در تلاش است تا تصویر کلیشه ای از زنان افغانستان که در اذهان مردان و دیگر مردمان کشورهای دنیا حک شده، را تغییر بدهد.
وی می گوید که بسیاری از مردم و مردان افغانستان باور کرده اند که زنان افغانستان نمی توانند خودشان را ابراز کنند.
او در کمپ مهاجران کار می کند و به زنان مهاجر در این کمپ ها آموزش می دهد تا یاد بگیرند چگونه یک کسب و کار کوچک را اداره کرده و مستقل باشند.
خانم ماریا اقبال گفت “اخیرا به کمپ های مهاجران در مرز ترکیه و سوریه و کردستان در عراق رفتیم تا به زنان مقیم در آن کمپ ها یاد بدهیم کسب و کار کوچک داشته باشند. به نظر من، هر زن باید مستقل باشد، و این ابتکار آموزش، کوچکترین قدمی است که می تواند تغییری در زندگی انها بیاورد. امیدواریم بتوانیم کارمان را ادامه دهیم و به سطح بزرگتری برسانیم.”
وی افزود “در حال حاضر از رویدادهایی که در خاورمیانه در حال وقوع است بسیار متاثر هستم. معمولا افکارم را به طور غیرمستقیم از طریق نقاشی هایم ابراز میکنم. معمولا، برای ابراز افکارم از پیامی اجتماعی در قالب طنز استفاده می کنم.”
لازم به ذکر است که خانم ماریا اقبال فقط روی تابلو نقاشی نمی کند، بلکه وی روی هر چیزی به شمول لباس، چوکی و کوچ، کفش و یا هر چیز دیگری نقاشی می کند. نقاشی های او بیشتر متاثر از شخصیت های کارتونی کشور جاپان و بالیوود هند است، زیرا وی برای مدت ها در هند زندگی میکرد.
به باور خانم ماریا اقبال، هر زنی در دنیا، چه زنان افغانستان و چه زنان دیگر، مجبور به ارائه شخصیتی دو گانه از خودشان در اجتماع هستند. آنها شخصیت واقعی شان را بخاطر ترس از پذیرفته نشدن در اجتماع نشان نمی دهند.
پیام خانم ماریا اقبال به زنان دنیا “هرگز ترس در زندگی ات راه نده و جرات متفاوت بودن را داشته باش” است.