اجتماعی

بانک جهانی همکاری اش را با وزارت امور مهاجرین افزایش می دهد

دفتر مطبوعاتی وزارت امور مهاجرین نوشت؛ لوچوان تیان مسئول بخش ترانسپورت بانک جهانی در کابل، با سید حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان در مقر این وزارت ملاقات نموده و از افزایش همکاری های این بخش بانک جهانی با وزارت امور مهاجرین سخن گفت.

آقای بلخی در این ملاقات از همکاری های متداوم بانک جهانی با دولت افغانستان قدردانی کرده و خواهان همکاری بیشتر این نهاد در بخش های اشغتال زایی، کمک به عودت کنندگان و بیجا شدگان و اعمار سرک های شهرک مهاجرین در 29 ولایت کشور شد.

وزیر امور مهاجرین کمک، همکاری و اشتغال زایی برای عودت کنندگان را یک امر مهم در جلوگیری از مهاجرت دوباره آنان دانست.

در مقابل مسئول بخش ترانسپورت بانک جهانی در بخش های خواسته شده وعده همکاری داد و گفت که با توجه به هدف اصلی این بانک که فقرزدایی در دراز مدت است از عودت کنندگان به عنوان نیروی کار در پروژه های خود استفاده نموده و در هماهنگی با وزارت فواید عامه در ساخت سرک های داخل شهرک های مهاجرین اقدام خواهد کرد.

قرار شد برای عملی شدن این موارد، در هماهنگی با بانک جهانی، کمیته فنی وزارت امور مهاجرین با تیم فنی وزارت فواید عامه نشست و گفتگو داشته باشد.

پیش تر مقام ها در وزارت امور مهاجرین گفته بودند که انتظار می رود تا پایان سال جاری خورشیدی، نزدیک به چهارصد هزار مهاجر افغان از پاکستان به کشور بازگردند.

پاکستان اخیرا به مهاجران افغان فشار آورده است تا هر چه سریعتر کشور پاکستان را ترک کنند.

براساس برخی گزارش ها، روزانه در حدود 5 هزار مهاجر افغان وارد کشور می شوند که عمدتا در ولایت ننگرهار ساکن می شوند.

این سیل یکباره بازگشت مهاجران افغان از پاکستان، نگرانی های بسیاری را برای نهادهای کمک رسان بین المللی و فعالان مدنی به دنبال داشته است، بطوریکه می گویند این مهاجران هم اکنون بدون هیچ سرپناهی در چادرها زندگی می کنند، که با نزدیک شدن فصل زمستان با چالش های فراوانی روبرواند.

کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، سازمان بین المللی مهاجرت و وزارت امور مهاجرین کشور از دولت پاکستان خواسته اند تا اقامت مهاجران افغان را در این کشور تمدید کرده و همچنین زمینه بازگشت داوطلبانه و با احترام پناهجویان را فراهم کند.

اما، اخیرا گزارش هایی از این کشور منتشر می شود مبنی بر اینکه پولیس پاکستان اخیر به آزار و اذیت مهاجران افغان رو آورده است و آنان را مجبور به ترک خاک پاکستان کرده اند.

لازم به ذکر است که بانک جهانی در دسامبر ۱۹۴۵ تاسیس شد و در نوامبر ۱۹۴۷با تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد به ‌صورت رسمی درآمد و به جرگه نهادهای تخصصی سازمان ملل متحد پیوست.

بانک جهانی ابتدا برای کمک به بازسازی خرابی‌ های جنگ جهانی دوم به ‌وجود آمد، ولی در سال ۱۹۴۹، به ‌سوی ارتقای توسعه اقتصادی در کشورهای توسعه‌ نیافته رو آورد.

هدف اصلی بانک جهانی اعطای قرضه برای توسعه و گسترش طرح‌ های تولیدی آن دسته از کشورهای در حال توسعه است که عضو بانک هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا