این نیروگاه که کار ساخت آن در ماه مارچ سال 2017 تکمیل می شود و در مساحت چهار هکتار زمین در داخل محوطه ای در ولسوالی گذره این ولایت ساخته می شود، دارای یک دستگاه 1700 کیلووات (DABS) از انرژی آفتابی و 300 کیلو وات از انرژی بادی است.
در خبرنامه ای که از سوی وزارت انرژی و آب منتشر شده؛ آمده است که این نیروگاه می تواند 15 هزار تن را مستفید کند و حدود 100 حرفه بازرگانی نیز از آن سود جوید.
محفل باشکوهی نیز امروزی در ولایت هرات بمنظور آغاز روند اعمار و نصب این نیروگاه جدید انرژی آفتابی-بادی که هدف آن بهبود مصئونیت انرژی در ولایت غربی افغانستان می باشد، برگزار شد.
محمد حیدر رضا، رییس اداره خدمات پروژه ای سازمان ملل متحد در این مراسم گفت که “این پروژه یک شاخص مهم در راستای جستجوی منابع پایدار و عضوی انرژی برای مردم هرات و افغانستان است.”
او افزود، اداره خدمات سازمان ملل متحد افتخار دارد که از نزدیک با وزارت انرژی و آب افغانستان و دولت جاپان در چنین پروژه ای (UNOPS) کار کند.
علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب نیز در این زمینه گفت: “می خواهم تذكر دهم كه توسعه منابع انرژي قابل تجدید یك جزء عمده پالیسي ملي انرژي است و از دیدگاه ما، انرژي آفتابی یكي از عناصر كلیدي ابتكارات مصئونیت انرژي افغانستان پنداشته می شود.”
او علاوه کرد، در این رابطه وزارت انرژي و آب اعلام می دارد كه پالیسي ملي انرژي قابل تجدید را روی دست گرفته است و در راستاي تطبیق آن قاطعانه متعهد است.
همچنین وزارت انرژي و آب اعلام می دارد كه پروژه هاي انرژي خورشیدی، بادي، آبي و بایومس را نیز روی دست گرفته است، كه پتانسیل تولید ١٠٠ میگاوات برق را درارا است.
هیروشی تاکاهاشی، سفیر کشور جاپان در افغانستان نیز گفت که “امیدوارم عرضه انرژی برای هرات توسط این پروژه یک کمک ارزنده برای انکشاف این حوزه باشد”.
آقای تاکاهاشی علاوه کرد که “مطمئن هستم که استفاده موثر از انرژی بادی و آفتابی باعث پایین آمدن مقدار کاربن دای اکساید گردیده و کمک برای حفظ محیط زیست می کند و همچنان تآثیر مؤثر در اقلیم جهانی می کند که دولت چاپان فعالانه بر آن متعهد است”.