قبل از این رییس جمهوری دو بار فرمان در این خصوص صادر کرد ولی هر دو بار توسط مجلس رد شد. در اخرین بار این فرمان از سوی مجلس نمایندگان رد ولی از سوی مشرانوجرگه تایید شد.
بعد از تایید مشرانوجرگه قرار بر ان شد که یک کمیته مختلط بین دو مجلس ایجاد شود و در خصوص این فرمان تصمیم بگیرند.
نشست کمیته مختلط شورای ملی روز سه شنبه گذشته با حضور۱۰ عضومجلس نمایندگان و۱۰ عضو مجلس سنا، برگزارشد و اعضای این کمیته پس ازدو ساعت بحث و گفتگو روی فرمان تقنینی انتخاباتی موفق نشدند به توافق برسند.
پیش از تشکیل کمیته مختلط دو مجلس روی فرمان تقنینی انتخاباتی گفته می شد که اگر این کمیته روی فرمان به تفاهم نرسد و فرمان را تایید نکند، سرنوشت آن به دو ثلث آرای مجلس خواهد کشید؛ اما اکنون نمایندگان مجلس می گویند که فرمان رد شده است و نیازی نیست که مجلس با دو ثلث آرا آن را رد کند.
به نقل از جمهور، معصومه خاوری عضو کمیسیون عدلی و قضایی مجلس نمایندگان گفت که به نتیجه نرسیدن کمیته مختلط به معنی رد فرمان است و دیگر نیاز نیست به دو ثلث آرای مجلس کشانده شود.
این عضو مجلس نمایندگان تصریح کرد که رییس جمهور می تواند با استفاده از تعطیلات شورای ملی بار دیگر در زمینه فرمان صادر کند.
اقبال صافی عضو دیگر این مجلس نیز می گوید که به نتیجه نرسیدن کار کمیته مختلط روی فرمان تقنینی اصلاح نظام انتخاباتی، به معنی معلوم شدن سرنوشت این فرمان است.
آقای صافی افزود، مجلس نمایندگان در ابتدا هم این فرمان را با اکثریت آرا رد کرده بود و به همین دلیل نیازی به دو ثلث آرای مجلس ندارد.
به گفته وی، مجلس تنها در موارد به دو ثلث آرای خود مراجعه می کند که طرحی را تصویب کرده باشد و آن طرح از سوی مجلس سنا و یا هم رییس جمهور رد شده باشد.
این عضو مجلس خاطر نشان کرد “ریاست جمهوری دیگر در این رابطه صلاحیت ندارد و افرادی که در کمیسیون های انتخاباتی تعیین شده اند نیز به مدت شش سال کار خواهند کرد. از سوی هم تعدیلاتی که پیشنهاد شده بودند هم مهم نبود، به همین دلیل از سوی هیات مجلس پذیرفته نشد”.
سرنوشت فرمان تقنینی رییس جمهور در رابطه به قانون تشکیل، وظایف و و صلاحیتهای کمیسیونهای انتخاباتی زمانی به فیصله کمیتهمختلط گذاشته شد که این فرمان ازسوی مجلس نمایندگان رد، اما ازسوی مجلس سنا رای تایید گرفت.