در جلسه روسای ادارات مستقل دولتی که تحت ریاست داکتر عبدالله عبدالله رئیس اجرایی کشور در قصر سپیدار برگزار شد، روسای این ادارات هر کدام کارکردها و طرح های پیشنهادی خود را به رئیس اجرایی ارائه کردند.
دفتر مطبوعاتی ریاست اجرایی کشور با ارسال خبرنامه ای شرح جلسه روسای ادارات مستقل دولتی را با داکتر عبدالله عبدالله به شرح زیر نگاشته است:
در ابتدا سرپرست اداره مستقل ارگان های محل گفت این اداره برای بهبود حکومتداری محلی و تقویت نهادهای محلی یک سلسله تغییرات بنیادی را روی دست گرفته است که می توان از بازنگری و تدوین پالیسی ادارات محلی، بازنگری تشکیل مرکز و ولایات، مقرر نمودن ۸۵ ولسوال که قبلا خدمتی بوده اند، آغاز برنامه ملی برای حمایت از حکومتداری محلی به هزینه ۲۲۵ میلیون دالر، افزایش ۵۰ فیصد بودجه ولایات و ولسوالی ها در سال ۱۳۹۵ و تدوین طرح برنامه همبستگی شهری یادآوری نمود.
همچنان برنامه میثاق شهروندی که در ماه میزان امسال شروع می شود، زمینه ۵۰۰۰ هزار شغل را در ولایات فراهم مي کند.
رئیس اجرایی کشور نیز به این اداره هدایت داد که برای بازنگری و حل مشکلات پالیسی ادارات محلی، این موضوع را با هیئت اداری پارلمان مطرح نماید تا در این باره یک راهکار قانونی پیدا شود. همچنین داکتر عبدالله گفت که اداره ارگان های محل با وزارت خانه ها که هیئت به ولایات می فرستند، هماهنگی بیشتر داشته باشد.
همچنین رئیس اجرایی کشور به این اداره دستور داد که درباره نام گذاری ولسوالی های جدید شیندند براساس مشوره ی مردم ولایت هرات و مسایل تاریخی این ولایت تجدید نظر صورت بگیرد.
آقای عبدالله علاوه کرد قانون شهرداری، شهرسازی، استملاک و اراضی بعد از دو هفته ارزیابی، مشوره و پیشنهادات نهادهای ذیربط در کابینه حکومت افغانستان تصویب می شود.
سپس وکیل ناصری سرپرست شرکت برشنا در گزارشش گفت شرکت برشنا برای حفظ پایه های برق و تاسیسات عام المنفعه در ساحات آسیب پذیر نیازمند همکاری های جدی و همه جانبه ی نهادهای امنیتی و مقامات محلی است، تا لین های برق و ساب ستیشن ها توسط مخالفان مسلح با مشکل مواجه نشود.
همچنین آقای ناصری از پیشرفت کار لین برق ۵۰۰ کیلو ولت ترکمنستان و ۲۲۰ کیلو ولت دوشی بامیان نیز خبر داد.
داکتر عبدالله بعد از استماع گزارش شرکت برشنا گفت “نهادهای امنیتی مکلف هستند برای تامین امنیت مسیر لین ها تدابیر لازم را در نظر بگیرند. شرکت برشنا نیز تلاش کند تا زمینه توزیع برق را در مسیر لین ها، برای ساکنان محل حتی در مناطق ناامن فراهم نماید. لازم است مردم نیز در این پروسه دخیل شوند.”
رئیس اجرایی کشور شرکت برشنا را موظف ساخت تا در هماهنگی با وزارت های مخابرات، فواید عامه و اداره مستقل ارگان های محل آمادگی بگیرد که موضوع حفاظت پایه های برق و تاسیسات عام المنفعه در جلسه شورای امنیت به بحث گرفته شود.
رئیس اداره اراضی کشور نیز در گزارش کاری خود عنوان کرد اداره اراضی در سال گذشته بیشتر از هدف تعیین شده در زمینه تصیفه و استرداد زمین های دولتی دستاورد داشته است. امسال نیز این اداره برنامه های سروی/ارزیابی، افزایش عواید، اسکان، تصفیه زمین ها، استرداد زمین های دولتی و ملکی و ایجاد یک انستیتیوت تخنیکی/فنی زمینداری را روی دست دارد.
وی اما گفت که برای بهبودی کار لازم است تا قانون زون بندی/منطقه بندی زمین و پالیسی ملی نهایی و تصویب شود.
رئیس اجرایی به اداره اراضی کشور نیز هدایت داد تا زمین های غصب شده را براساس ارزیابی دقیق و شرایط محل در چند گتگوری تقسیم کند تا با وضاحت بیشتر این موضوع دنبال شود و درباره مشکلات و برنامه های سال جاری این اداره یک گزارش تصویري تهیه گردد.
داکتر عبدالله گفت: “قانون زون بندی را در جلسه شورای وزیران به بحث می گیریم تا بعد از پیشنهادات وزارت خانه ها و ادارات مستقل، این قانون در کابینه به تصویب برسد.”
نقیب الله فایق رئیس اداره نورم و استندرد کشور نیز در این جلسه از نهایی شدن علامت استندرد افغانستان خبر داد و گفت كه این علامت را به رئیس اجرایی کشور تقدیم مي كند.
آقای فایق گفت: “علامت استندرد با هماهنگی مشاوران خارجی و متخصصان داخلی ساخته شده است و در آن امکان تقلب و دستبرد وجود ندارد. برعلاوه آن لازم است که برای فرهنگ سازی و نهادینه شدن آن در داخل و خارج کار جدی صورت گیرد تا صادرات و تولیدات کالاهای داخلی افغانستان با این استندرد شناسایی و به بازار عرضه شود.”
رئیس اجرایی کشور با ابراز خرسندی از نهایی شدن علامت استندرد کشور افزود “استندرد یک معیار برای زندگی مردم شده است که فرهنگ و اقتصاد مردم به آن وابسته می باشد. بنابراین نباید شفافیت در کار و اهمیت علامت استندرد زیر سوال برود، در این مورد اعتماد مردم بسیار مهم می باشد.”
آقای عبدالله به اداره نورم و استندرد نیز هدایت داد تا پلان های خود را براساس زمان و منابع اولویت بندی کند.
در همین حال آقاي فايق از داکتر عبدالله خواست تا براي دريافت هدايت لازم و مطرح ساختن نظريات و ديدگاه هاي اين اداره، رياست نورم و استندرد نیز عضويت شوراي وزيران را حاصل نمايد.
رئيس اجرایی كشور درخواست اين اداره را پذيرفت وهدايت داد تا بعد از اين اين اداره نیز در جلسات شوراي وزيران اشتراك نمايد.
داکتر عبدالحی نظیفی سرپرست کمیسیون عالی انرژی اتمی کشور نیز در گزارش خود گفت این کمیسیون تلاش دارد تا براساس طرح های کاربردی زمینه استعمال انرژی هسته ای را به طور صلح آمیز در زمینه صحت، محیط زیست، آب های زیر زمینی و سایر بخش ها فراهم نماید.
آقای نظیفی افزود که سازمان بین المللی انرژی هسته ای نیز آماده هر نوع همکاری در این خصوص با افغانستان است.
رئيس اين اداره همچنین برخي از مشكلات خود را مطرح کرد و خواهان رسيدگي به اين مشكلات شد.
رئیس اجرایی کشور در پایان این جلسه گفت که براساس منابع و امکانات موجود برای حل مشکلات این اداره تلاش می کند، زیرا تقویت و رشد این اداره نیازمند تلاش های بیشتر می باشد.