بی اعتمادی خانواده ها به ادارات، مانع کارکردن بانوان شده است
شکریه ولی، رییس امور زنان غزنی به خبرگزاری رها گفت: “بی اعتمادی به اداره ها، فرهنگ سنتی و مرد سالار در میان خانواده ها باعث شده، تا از کارکردن بانوان در ادارات جلوگیری شود.”
خانم ولی گفت: درمیان برخی از خانواده ها مرسوم شده که زنان برای ماندن در خانه است، نه بیرون از خانه، حتی بسیاری ازخانواده های ناآگاه، از رفتن دخترانشان به مدرسه نیز خودداری می کنند.
خانم ولی تصریح کرد، زنانی که با اجازه فامیل خود می خواهند کار کنند، ترجیح می دهند ادارات را که در راس آن زنان بوده انتخاب کنند و نمی خواهند با مردان در یک اداره کار کنند.
لیلا رضایی بانوی که یک ماه قبل از کارش استعفا داده می گوید: رفتار نامناسب برخی مامورین باعث شد که دگر به کارش نرود.
بانو رضایی از دو سال به این سو کارمند یکی از موسسات قرضه دهی در مرکز شهر غزنی بوده است.
خانمی که نمی خواهد از او نام گرفته شود نیز می گوید، زمانیکه او کارمند یکی ازادارات بود بارها رییسان بلند رتبه از او خواسته نامشروع کرده است و زمانی که جواب منفی داده است از کار اخراج شده است.
ترجیح خانواده ها به آموزگاری
در میان این افراد کسانی هم هستند که دخترانشان را برای معلمی در مکاتب دخترانه تشویق می کنند.
سلمان حسینی می گوید: دو دخترش درمکتب نسوان فاطمه الزهرا آموزگاراست و هیچ مشکلی با کارکردن دخترانش در بیرون از خانه ندارد.
به نظرمیرسد زنانی که در شهر زندگی می کنند، بخت بیشتری برای کارکردن نسبت به زنان و دخترانی که در ولسوالی ها و دهات زندگی می کنند دارند.
غزنی از ولایت های ناآرام درمرکزکشور است، که طالبان و گروه های مخالف دولت، درشماری ازمناطق آن، حضور و فعالیت گسترده ای دارند. این گروه، مکاتب را به روی تعداد زیاد از دانش آموزان مسدود کرده اند.