سیاستِتیتر یک

7 زندانی خطرناک طالبان در قطر تحت نظر می مانند/هیات مذاکره کننده حکومت به زودی به دوحه می رود

منابعی معتبر از حکومت افغانستان و گروه طالبان از تکمیل روند مبادله زندانیان دو طرف خبر دادند.

یک منبع حکومتی به رسانه ها گفت مابقی زندانیان “خطرناک” طالبان در روزهای اخیر همه رها شدند و تنها هفت زندانی این گروه نزد دولت باقی مانده است.

به گفته او، این افراد کسانی‌ هستند که متهم به قتل اتباع استرالیا و فرانسه‌اند می باشند و قرار است در قطر زیرنظر باقی بمانند.

منابعی از طالبان نیز به رسانه ها گفتند آخرین زندانیان حکومت که دو کماندو بودند، دیرهنگام شب گذشته رها شدند. طالبان چندین سرباز کماندو را در روزهای گذشته نیز رها کردند.

فرانسه و استرالیا پیش از این به گونه رسمی از وزارت خارجه افغانستان خواسته بودند متهمان به قتل اتباع این کشورها را رها نکنند. حکومت گفته بود برای حل این اعتراضات در حال گفت‌وگو با مقام‌های این کشورها هستند.

وزارت خارجه چهارشنبه از صحبت تلفنی حنیف اتمر، سرپرست وزارت خارجه افغانستان و وزیر خارجه استرالیا خبر داده بود. اگرچه به موضوع رهایی زندانیان در خبرنامه این وزارت اشاره نشده بود، اما گفته شد که استرالیا گفته از روند صلح افغانستان حمایت می‌کند.

آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی

تکمیل روند رهایی زندانیان دو طرف در حالی صورت می‌گیرد که منابعی در حکومت روز گذشته خبر داده بودند که قرار است امروز (پنجشنبه 13 سنبله) هیات مذاکره کننده حکومت به قطر سفر کند.

دیروز منابعی از طالبان نیز از سفر عبدالغنی برادر معاون رهبر طالبان و ۱۳ تن دیگر از افراد این گروه از پاکستان به قطر خبر دادند.

هیات مذاکره کننده حکومت، روز گذشته دیداری با محمد اشرف غنی، رئیس جمهور و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه داشتند.

آقای غنی گفت این هیات حمایت قوی مردم و دولت افغانستان را با خود خواهند داشت.

در چند روز گذشته مانع اصلی آغاز مذاکرات بین‌الافغانی تاخیر در مبادله آخرین زندانیان دو طرف یاد شده بود.

طالبان خواهان رهایی زندانیان باقیمانده‌شان بودند و حکومت تاکید داشت که هنوز هم شماری از سربازان کماندو دولت نزد طالبان باقی مانده که باید رها شوند.

مبادله زندانیان حکومت و طالبان

رهایی پنج هزار زندانی طالبان و یک هزار زندانی دولت از سوی این گروه از مواد اصلی موافقتنامه صلح است که در تاریخ دهم حوت سال گذشته میان طالبان و آمریکا به امضا رسید.

دولت افغانستان نخست اعلام کرده بود که مخالف این روند است اما بعدتر در چندین مرحله بیش از پنج هزار زندانی طالبان را رها کرد اما چهارصد زندانی این گروه را “خطرناک” خواند و تصمیم رهایی آن را به لویه جرگه مشورتی صلح سپرد. لویه جرگه در ماه گذشته برگزار شد و تصمیم به رهایی این زندانیان گرفت.

اگرچه فرمان رهایی این زندانیان خطرناک هم از سوی آقای غنی امضا شد اما پس از رهایی هشتاد زندانی، این روند متوقف شد و حکومت شرط گذاشت که تا کماندوهای اسیر باقیمانده نزد طالبان رها نشوند، باقیمانده زندانیان را رها نمی‌کنند.

طالبان اما تاکید کردند یک هزار زندانی حکومت را مطابق موافقتنامه رها کرده و اسیر دیگری نزدشان نیست. اما حالا منابع طالبان از رهایی باقیمانده کماندوها خبر داده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا