به نقل از آسوشیتدپرس، آنتونی بلنگر، رئیس فدراسیون بینالمللی خبرنگاران با اشاره به آمار بالای خبرنگاران کشته شده در طول 25 سال گذشته گفت: در طول ده سال اخیر اوضاع برای خبرنگاران بسیار خطرناک بوده است که تنها در سال 2006 میلادی 155 خبرنگار جان داده است.
این فدراسیون اعلام کرد: بر اساس آمارها، از میان از هر ده نفر قاتل خبرنگاران، تنها یک نفر مورد بازجویی قرار گرفته است که میزان محکومیت واقعی برای عاملان کشتار خبرنگاران بسیار پایین است.
بلنگر ادامه داد: این یک مساله دیپلماتیک است. باید روند معافیت از مجازات برای حفاظت خبرنگاران لغو شود. این در حالی است که قاتلان این خبرنگاران معاف از هرگونه مجازاتی به راه خود ادامه میدهند.
این گزارش 79 صفحهای در روزهای آینده به صورت عمومی منتشر میشود.
اما خبرگزاری آسوشیتدپرس توانسته نسخه کپی شده آن را در نشستی در مجلس انگلیس درباره “مرگ خبرنگاران غیرنظامی و حرفهای در مناطق جنگی” به دست آورد.
هم چنین این فدراسیون این گزارش را در نشست آتی یونسکو در پاریس در پنجشنبه آینده که موضوع آن در همین راستا است، ارائه میکند.
بلنگر می گوید، ما این گزارش را به همگان ارائه خواهیم کرد تا آنها این حقیقت را دریابند که وقت آن رسیده است که در این باره اقدامی انجام شود.
این فدراسیون اعلام کرد که اطلاعات این گزارش برگرفته از دادههای ارائه شده از سوی منابع وابسته به دولت و نیروهای پولیس در 140 کشور است.
این فدراسیون از سال 1990 سالانه گزارش خود را در این باره منتشر میکند که این گزارشها درباره روند مرگ خبرنگاران و روزنامهنگاران در حوادث مختلف در سراسر جهان است.
به نوشته این خبرگزاری، امسال نیز همانند سالهای گذشته خبرنگاران مورد حملات گروههای مختلف قرار گرفتهاند، در همین راستا چندی پیش که اتوبوس حامل خبرنگاران یک سازمان خبری مهم “گروه رسانهای موبی” در افغانستان مورد حمله قرار گرفت و طالبان مسوولیت آن را بر عهده گرفت، هفت نفر کشته شدند.
هم چنین در طول 25 سال گذشته عراق در صدر کشورهای بسیار خطرناک برای خبرنگاران قرار گرفته است. در همین راستا 309 خبرنگار در این کشور کشته شدهاند که بیشتر این خبرنگاران پس از اشغال عراق توسط نیروهای آمریکا و آغاز جنگ در این کشور در سال 2003 جان خود را از دست دادند.
##جمهور
1 دیدگاه