اجتماعیسیاست

20 هزار تبعه افغان در ایران زندانی هستند

بهادر امینیان سفیر ایران در کابل روز گذشته در دیدار با فصل احمد معنوی وزیر عدلیه افغانستان گفت، حدود 20 هزار زندانی افغان در زندان‌های ایران به سر می‌برند و تهران برای تحویل دادن آنها به کابل آمادگی دارد.

براساس خبرنامه‌ی وزارت عدلیه، امینیان اضافه کرد، پرونده‌های 2600 زندانی افغان در زندان‌های ایران تکمیل و آماده انتقال به افغانستان است.

او تاکید کرد، 25 شهروند ایرانی در افغانستان زندانی هستند و دولت افغانستان باید در این مورد توجه کند.

در همین حال، فضل احمد معنوی وزیر عدلیه در این دیدار گفت: «تلاش می‌شود برای مشکل مهاجران افغان در ایران و انتقال زندانیان افغان از آن کشور یک راه‌حل منطقی جستجو شود».

معنوی علاوه کرد، در بخش استرداد مجرمان میان افغانستان و ایران موافقت‌نامه‌ای وجود دارد و باید این موافقت‌نامه تقویت و تطبیق شود.

25 سال زندان و جریمه نقدی برای مهاجرین غیرقانونی افغان در ایران

سفیر ایران در کابل در شرایطی از 20 هزار زندانی افغان در زندان‌های ایران خبر داد که شماری از رسانه‌های ایرانی پنج‌شنبه هفته گذشته از احتمال تصویب طرحی توسط مجلس شورای اسلامی ایران خبر دادند که براساس آن، مهاجرین غیرقانونی اتباع خارجی به شمول پناهجویان افغان به 25 سال زندان و 100 میلیون تومان جریمه نقدی محکوم خواهند شد.

مشرق نیوز نوشت، قرار است در مجلس شورای اسلامی ایران به‌زودی برای طرحی رأی‌گیری شود که درصورت تصویب نهایی آن، حبس 25 ساله و جریمه 100 میلیونی برای اتباع خارجی غیرمجاز درنظر گرفته شود.

این سایت خبری در ادامه نوشت، مجلس شورای اسلامی اخیرا طرحی با عنوان «ساماندهی اتباع خارجی غیر مجاز» را اعلام وصول کرد که قرار است به زودی برای آن رای گیری شود.

در این طرح اشاره شده است، هر شهروند خارجی که بدون مجوز وارد ایران شده یا در ایران اقامت یا تردد داشته باشد علاوه بر اخراج از این کشور به مجازات درجه یک(حبس بیش از 25 سال، جزای نقدی بیش از یک میلیارد ریال و مصادره کل اموال» محکوم می‌شود.

براساس این طرح، تصمیم در مورد اخراج اتباع غیرقانونی، زندانی و یا جریمه نقدی آنها به دادگاه واگذار شده است.

همچنان براساس این طرح موترهایی که حامل مهاجرین غیرقانونی است به ایست بازرسی توقف نمی‌کند، ماموران امنیتی اجازه تیراندازی به سوی آنها را دارند.

پس از نشر گزارشی از احتمال تصویب طرحی توسط مجلس شورای ایران علیه مهاجرین غیرقانونی اتباع خارجی در این کشور، مریم سما عضو مجلس نمایندگان افغانستان در این مورد واکنش نشان داده و اعلام کرد، حکومت ایران می‌خواهد افغان‌کٌشی را قانونی بسازد.

مریم سما در توییتی نوشت: «حکومت ایران حالا می‌خواهد قانونی افغان‌ها را بُکشد!».

در همین حال، نور رحمان اخلاقی سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان این طرح شورای اسلامی ایران علیه مهاجرین غیرقانونی را «تکان دهنده» خوانده است.

اخلاقی در توییتی نوشت: «محتوای طرحی ارایه شده از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران را در مورد “اتباع خارجی غیر مجاز” خواندم که در آن متأسفانه موارد تکان دهنده‌ی مطرح شده است. امید واریم برخورد مجلس شورای اسلامی با این طرح، مبتنی بر حقوق اسلامی، حقوق بشری و حسن همجواری باشد».

او اضافه کرد: «در حالی‌که ما در قبال همه شهروندان افغانستان با مسوولیت‌پذیری تمام عمل می‌کنیم و همیشه بر عودت داوطلبانه و قانونی ساختن حضور شهروندان‌مان در کشورهای دیگر تأکید کرده ایم، انتظار داریم حقوق بشری افغان‌ها در همه کشورها رعایت گردد».

شایان ذکر است که این خبر در شرایطی نشر شده که در سال جاری دو حادثه مرتبط به مهاجرین افغان در ایران رخ داد. پس از گذشت یک‌ونیم ماه از حادثه اول حادثه دیگری که تیراندازی نیروهای انتظامی ایران به خودرو حامل پناهجویان افغان در شهر یزد بود.

هیأت افغانستان در تاریخ 21 ژوئن امسال به ریاست محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت امور خارجه کشور در سفری دو روزه وارد تهران شد با مقام‌های ارشد ایرانی از جمله محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در مورد مسایل مختلف دو کشور از جمله «حوادث ناگوار اخیر» علیه مهاجرین افغان صحبت کرد.

وزارت امور خارجه افغانستان در ادامه اعلام کرد هیأت کابل در سفری دو روز به تهران در زمینه‌های مصونیت اتباع افغان پی‌گیری جدی حوادث اخیر مرتبط به جان‌باختن افغان در ایران و راه‌های جلوگیری از تکرار این حوادث، به توافقاتی دست یافتند.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. سلام من یک افغان هستم که برادرم در زندان ایران گرفتار شده خیلی شکنجه کردن لتو کوب کردن برای این که هیچ کاری نکرده برای اینکه یک افغان هست خیلی شکنجه کردن دست و پایش را شکشتانده ترو خدا کمک کنن که آزادش کنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا