2 کودک از هر 5 کودک واجد شرایط در افغانستان از مکتب محروماند!
گزارش این نهاد که به مناسبت روز جهانی کودک نشر شده، میزان «دسترسی به مراقبتهای صحی، آموزشی، تغذیه و امنیت کودکان» را در ۱۷۶ کشور بررسی کرده است. افغانستان در این گزارش جایگاه ۱۵۷ام را به دست آورده است. همچنان مواردی مثل کودکان کار، ازدواج زیر سن و کودکانی که به دلیل جنگ مجبور به ترک محل زندهگیشان شدهاند، در این گزارش وضعیت زندهگی و میزان دسترسی آنها به خدمات بررسی شده است.
هرچند در این گزارش وضعیت کودکان رو به بهبود و پیشرفتهای دو دهه در کشور در باره وضعیت کودکان چشمگیر توصیف شده اما گفته شده که میلیونها کودک تاکنون از دسترسی به بسیاری از خدمات محروماند. با این حال از کاهش ۴۴ درصدی ازدواجهای زیر سن به عنوان پیشرفت در این گزارش یاد شده است.
به گزارش این سازمان، میزان مرگومیر کودکان زیر پنج سال، ۶.۷۹ درصد، کودکانی که از رشد بازماندهاند ۴۰.۹ درصد، کودکانی که از مکتب بازماندهاند ۴۱.۹ درصد و کودکان کارگر ۲۹.۴ درصد است. سازمان بینالمللی حمایت از کودکان، جنگ جاری در افغانستان را از دلایل عمدهی محرومیت کودکان از دسترسی به خدمات عنوان کرده است. براساس یافتههای این گزارش، ۱۵ درصد کودکان افغان به علت جنگ و درگیری مجبور به ترک محل زندگیشان شدهاند که بسیاری از آنها به مکاتب دسترسی ندارند.
در این گزارش آموزش یک مسأله حیاتی برای آینده افغانستان عنوان شده است. با این حال سازمان بینالمللی حمایت از کودکان از محرومیت حدود نیمی از کودکان واجد شرایط رفتن به مکتب، ابراز نگرانی کرده است.
در این گزارش به انسداد و انجام حملههای نظامی بر مکاتب و همچنان تهدید دانشآموزان و آموزگان نیز اشاره شده است. سازمان بینالمللی حمایت از کودکان دریافته است که در پنج ماه اول سال گذشته میلادی ۸۷۰ مورد حمله، تهدید دانشآموزان، کارمندان و درگیری در محیط مکتب صورت گرفته است.
پیشتر یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل اعلام کرد که در سال ۲۰۱۸ میلادی رقم حمله بر مکاتب سه برابر افزایش داشته است. این حملهها سبب شده است که حدود یک هزار مکتب مسدود و نیم میلیون کودک از مکتب محروم شوند.